2014-06-22

2014-06-22

Midsommar 2014 - På Söderkulla

Det blev en riktig familjehelg denna midsommar. Vi åkte direkt till Alunda i Uppland och firade traditionsenligt, med dans runt stången, fiskdamm och korvlunch. Det var så kallt! Brr. Det var nästan så att mössan åkte på (inte för att jag hade någon med mig). Så vi hängde inte kvar där så länge. Men killarna hann hoppa lite i hoppborgen och där träffade vi även farbror Görans flickvän för första gången. Hon är på långbesök från Sydkorea. Jättetrevligt! Barnen och vi fick finfina presenter. Tack snälla för det!

Sedan bar det iväg till Söderkulla. Vi fikade åt gott och mös hela helgen. Det var ju inget vidare väder tyvärr. Det blev en massa regn och vi var ute och jobbade lite och flyttade får med mera på lördagen. Det ordnades med trådlöst bredband ute i lillstugan då teknikhåcke och farfar pillrade med det typ hela helgen. Men tillslut hoppade det igång! Dagen idag (söndag) var det bara regn så då höll vi oss inne med lek och god mat (igen).

Det bjöds på en massa god mat hela helgen. Och det rörde sig inte många meter så vi får väl ta nya tag under veckan på den fronten. Och under lördagen upptäckte vi ju att Olle var genomprickig. Så det blev även ett besök till akutläkaren i Östhammar. Scharlakansfeber. I påskas var det vattkoppor. Det är alltid en pricksjuka vid högtiderna den här våren. Typiskt. Så jag får väl be om ursäkt för att jag var lite hård mot Olle för något inlägg sedan. Inte undra på att man blir på dåligt humör om man är sjuk! Förlåt vår älskade lilla kille. Utöver missödena med sjukdomar så hade vi det jättemysigt och Elsa var toppengo och glad som vanligt. Hon äter för fem bebisar typ och sitter mest som en liten fågelunge och gapar i matstolen. Så ska det vara!

Tack för en fin midsommar i familjens tecken! Alltid så trevligt. Och som vanligt kommer här en bildkavalkad från helgens Söderkullavistelse.

Vacker flagga!

Hoppborg

Gänget runt stången


Lite dans!

Fiskdamm

Lycklig kille!

Mmm.

Midsommarfika

Testade ett nytt recept. Farligt god chokladkaka med björnbär

Pilgyo och Elsa

Silltallrik

Glad Elsa!

Skål ur sydkoreanska "snappsglasen"

Elsa med farmor

Internationell stång i år!


Olle var så modig och vågade mata kalkonen ur handen





En tur med fyrhjulingarna

Elsa och Arvid bygger koja


Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan