2014-06-29

2014-06-29

Första utflykten och fler kommer det att bli

Första semesterdagen och vi beslöt oss för en tur till Norrtälje. Det var första utflykten för sommaren och fler lär det ju bli garanterat! Vi har ju varit där förut fast då med så mycket finare väder. Vädret igår var väl ingen höjdare. Det var ca 15 grader och molnigt. Håkan hade som alltid (halva delen av året ungefär) shorts på sig och det var kanske lite väl optimistiskt. Vi började med den finfina lekparken nere vid hamnen. Den ligger fint med stora gräsytor med vattnet som granne. Killarna lekte ett par timmar. Det finns en stor fin lekpark i form av ett skepp. Skulle säga att åldern 3-5 år är den optimala. Äldre barn än så kanske inte tycker att den är så utmanande. Både Olle och Arvid tog sig runt överallt utan att vi föräldrar behövde ha hjärtat i halsgropen.












Sen promenerade vi vidare ut mot vattnet till den så fint belägna restaurangen Havspiren. Vi hade ju sånt flyt att de öppnade två minuter efter vi kom dit. Och vi hade ju så klart inte kollat öppettiderna innan. Vi smaskade god lax och en himmelsk hamburgare. Killarna tog en varsin pannkaka som de glatt smaskade i sig. De satt och gapade efter mer efter de slukat sina tre var. Men vi lovade dem en fika på stan efteråt. Det är kanske inte motiverat att köpa pannkaka för 150 kr. Restaurangen har riktigt god mat, men kanske lite väl magstarka priser för en snabblunch som vi hade planen att göra. Skulle rekommendera att gå dit en vardag då de har lunchpriser (antar jag?). Men rekommenderar varmt ett besök dit oavsett.

På väg till restuarang Piren

Vi träffade några små sötnosar innan lunchen



Vissa blev helt till sig när de såg en Lamborghini utanför restaurangen!

Det var lika mysigt i Norrtälje som vi kom ihåg. Det påminner en hel del om Sigtuna fast större. Vi passade även på att uppdatera oss med lite kläder av olika slag. Stackars killarna får aldrig följa med till butiker och tyckte attt det var spännande med skyltdockor. Haha. Av förklarliga skäl visade det sig då det gick all in på buset inne på Kapp Ahl. Nåväl, jag fick mig iaf min bikini som jag suktat efter.

Alltså hur fin är inte den här innegården?! To die for! 

Promenad på stan

Fikadags!
Vi tog oss fikan som utlovat. Sedan försåg vi oss med jordgubbar och LG (vårt kodspråk för lördagsgodis) och åkte hemåt. En finfin första dag på semestern fastän den inte levererade alls vädermässigt. Så under fotbollen igår surfade jag resor. Passtid är beställd åt Elsa och Arvid den 8 juli. Efter det är det ju inget som stoppar oss att åka. Kanske borde vi unna oss en sommarresa också? Håkan är lite osäker, jag är mer säker. :)
Shoppingresultat


Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan