2014-06-19

2014-06-19

Elsa 8 mån och en sån där dag

Vi var på 8 mån kontroll på BVC idag. Alla barnen var med. Det var dagens höjdpunkt då de fick busa av sig lite i lekrummet. Stackars barn har fått vara ute och lekt exakt 0 min idag pga hällregn och en trött mamma. Olle har till råga på allt haft en sån där jäkelskapsdag och inte lämnat Arvid i fred en minut. Och det har inte varit den bästa sidan han visat Arvid utan mer "haverera allt Arvid skapat sidan". En sån där dag man gärna glömmer. Lillemans humör blev dock bättre efter att han fått sig en eftermiddagstupplur, så kvällen har iaf varit harmonisk.

Elsas kontroll gick fint och vi har ju fått en ny sköterska då Majlis gått i pension. Närmare bestämt en tjej som jag känner sedan tidigare då hon och jag hängt på babygrupper ihop med våra tidigare barn. Alltid trevligt med bekanta ansikten, men fina Majlis kommer att vara saknad såklart. Kurvan för Elsa såg lite knasig ut, men beror nog på att det var någon annan som mätte Elsa senast på läkarkontrollen. Hur som, hon är nu 68,5 cm och väger 7,5 kg. En ganska nätt tjej tror jag bestämt. Fast matglad är hon. Hon slukar två burkar per dag nästan. Sitter och gapar som en fågelunge efter gröten på morgonen. Flaskan med vällingen på kvällen tömmer hon nästan. Så amningen går på sparlåga. Hon ammar lite på natten och morgonen bara. Så snart är det väl dags att sluta helt. Sorgligt. Sista gången i livet liksom!

Elsa börjar förstå när vi säger saker till henne. Vi nöter det här med att titta på lampan (varför gör man det egentligen?) och jag tycker bestämt att hon väldigt ofta säger ett ljud som påminner om där -Däh och mamma -Mama. Mamma säger hon bara när hon är ledsen och sa somna i sin säng på kvällen. En slump? Antagligen. Hon sitter ganska långa stunder nu innan hon tippar. Hon står även och gungar på alla fyra en del. Snart bär det iväg!

Nu packar vi för midsommar. Det blir inte någon tradiotionsenlig på Ginborn utan vi styr bilen mot Söderkulla. Men först ett stopp i Alunda för midsommarfirande där. Ser fram emot en härlig midsommar med fina familjen. Stången är visst redan klädd på Söderkulla. Så de ligger i startgroparna där uppe. Glad midsommar till er alla!




Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan