2014-06-03

2014-06-03

Bästa dagen på Grönan!

Gårdagen var den bästa på mycket mycket länge. Vi anordnade en överraskning till killarna. En stor och en liten. Olle trodde hela tiden att han skulle få gå på kalas och få ett paket med en robot i. Haha. Den första överraskningen bestod i besök på det gyllene M:et på vägen till den "stora" överraskningen. Stackarna har väl ätit där ett par gånger bara. De mumsade glatt nuggets och burgare så det stod härliga till. Vi kom med bussen från Karlaplan (inte en självklarhet med barnvagn på den lilla bussen) och åkte vidare direkt till Grönan. Arvid läste på skylten och var ju hur nöjd som helst när han insåg att vi skulle gå på Gröna Lund!

Vi inledde med kärlekstunneln och det blev Olles klara favorit för dagen. Han ville åka den HELA tiden. Arvid tror jag gillade Nyckelpigan mest. Vilda musen var lite läskig sa han. Det var så lite folk på Grönan. Vi fick vänta 5 min i någon karusell, men annars var det 0 min (!) kö till de flesta. Det gick att sitta kvar och åka en gång till. Lyckan var obeskrivlig! De sprang som yrväder hela dagen. Att killarna orkade och inte ett gnäll på hela dagen.

Vi tog glasspaus och kollade på Piratteatern. Vilken hit! Olle satt som förstenad. Han glömde helt bort glassen. Handlingen kanske inte var grym, men de var riktiga clowner de där piraterna och barnen var störtförtjusta. Grymt!

Elsa då?! Hon fick sitta i vagnen för det mesta. Tror inte hon gnällde en enda gång på hela dagen. Vilken tjej vi fått! Hon var bara nöjd med att få vara med och kolla in allt och alla.

Vi var hur välplanerade som helst och tänk vad allt går lätt då. Alla barnen var glada och föräldrarna likaså. Grym dag vi hade! Inte ett missöde och solen sken. Det är ju extra trevligt att Olle nu är så lång (104 cm) att han kan vara med och åka allt som Arvid vill åka. Vilda musen var det enda han inte kunde åka med på, men då passade vi på att ta ett par åk i små radiobilarna under tiden.

Slut som få åkte vi hemåt i rusningstid. Till och med det gick smidigt. Olle lyckades med nöd och näppe hålla sig vaken hem. Vi avslutade kvällen med utemiddag på framsidan och vi hade gjort oss förtjänta för lite iPad-tid i soffan. Jag kan varmt tipsa om att satsa på en Gröna Lund-dag innan högsommaren. Och kan ni göra det på en måndag så är det ju en extra bonus. För hur roligt är det att köa med små barn egentligen?!

Olle busar med Elsa som vanligt


Kärlekstunneln

Veteranbilarna

Ett litet fint collage från dagen

Tekopparna

Lika som bär! 

Piratteater

Nöjd bebis i vagnen

Fina vyer från matstället

1 kommentar:

Lisa sa...

Vilken underbar dag!
Ja Grönan - och de flesta ställena i Stockholm - gör sig bäst på måndagar före semestertiderna. Smart drag. :)

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan