2014-08-31

2014-08-31

En välkomponerad helg

Helgen är till ända och den har varit helt fantastisk! Det har blivit en massa bus med barnen, träning, myskväll med mr, tyvärr väldigt tidiga morgonar, men desto trevligare med en hel del hemma- och bortalek.  Det är så härligt att bo som vi gör. Tätt med hus, men ändå tillräckligt med privatliv. Supermånga barn på gatan att leka med och det är väl lite därför man bor i hus? Att barnen kan leka ute och ha vänner nära att springa över till. Olle börjar bli så stor nu att vi låter honom gå mellan husen själv, men så klart med ett vakande öga från oss. Nu är det annars cykling som gäller för hela slanten. Arvid älskar att cykla och idag hängde han på mig på min löptur. 5 km cyklade han ju utan problem. Det var lite segcyklat på grusväg i uppförsbacke så fick hjälpa till litegrann ibland. Han råkade ramla en gång också, men det stoppade honom inte. Det var fortsatt lika roligt och det var ju supermysigt att få sällskap på rundan! Tyvärr så krånglar min vänstra skinka fortfarande. Ska ta tag i nya fotinlägg nu trots det sura med att hosta upp 2000 kr på det. Men mina specialgjorda ilägg jag har är säkert 15 år gamla och jag överpronerar grymt i foten vars skinka jag har ont i och vars knä jag även haft ont i tidigare. En tillfällighet? Who knows och jag tänkte testa om nya ilägg hjälper. Det kostar att ligga på topp brukar man säga. Någon som har tips på vart jag ska gå och få dem gjorda? En djungel där ute.. Funderar på Ortopedservice i Stockholm. Någon som varit där? Om det inte hjälper får jag väl lov att träffa en naprapat eller liknande. Någon som har tips på en bra sådan med när jag ändå är ute och fiskar?

På träningsfronten skulle jag ha träffat en PT i lördags, men som tyvärr fick ställa in precis när vi kom dit då Crossfit-instruktören blivit sjuk och vår PT är just ja Crossfit-instruktör. Så jag och min vän fick snällt köra ett gympass istället och vår tid blev ombokad tills imorgon. Suck. Men desto trevligare imorgon. Det blir både massage och PT-träning för min del. Sjukt lyxig måndag.

Jag och Elsa hänger vid diskmaskinen en alldeles för tidig morgon

Elsa i fina kläder

Killarna på tur och jag får jaga efter med kameran

Ostkväll med tända ljus. Hörde jag höst?

På bortalek fronten var vi annars till Junibacken idag då Gävle kommun bjöd in noga utvalda ;) familjer. Det bjöds på fri entré och lunch, samt en del tävlingar, Brynästigern och företag som raggade potentiella nyanställda. Jag träffade några bekanta ansikten "hemifrån" och det är ju alltid trevligt, men nej vi ska nog inte flytta norrut. Det var första gången på Junibacken för oss. Vi har av någon anledning missat det helt hittills. Det var ju väldigt fina små "världar" de byggt upp där inne. Det var allehanda figurer som dök upp här och var. Alltfrån, Astrid Lindgren, Spöket Laban, Anna och Långa farbrorn och Pettson och Findus m.fl. Killarna gick på teater, åkte sagotåget, det sprangs in i alla de små husen och det åktes en väldans massa rutschkanor. Trevligt värre, men det var mycket folk på liten yta och därav är nog inte Junibacken favoritutflyktsmålet framöver. Men det var visst ingenting från hur det brukar vara vid normala öppettider enligt mer erfarna Junibacken-besökare på plats. Så kan föreställa mig kaoset i vanliga fall. Det var hur som helst en väldigt trevlig utflykt. Olle älskade sagotåget, men Arvid tyckte tyvärr det var läskigt och det visade sig även vid läggningen ikväll. Bokahandeln var ju hur fin som helst med, men med facit i hand får vi nog vänta lite med böckerna om Bröderna Lejonhjärta här hemma efter spåren sagotåget gjorde. Framåt 13 var vi nöjda och drog oss hemåt i det härligt friska vädret. Tack snälla Gävle kommun för att vi fick komma!

Tjoho!

Olle hälsar på hos Pettson

Arvid är inne hos alla De brokiga

Ur Emil i Lönneberga i sagotåget

Hela familjen kunde åka med i tåget

Det är ej tillåtet med vagn inne på Junibacken så Ergo-babyn fick användas. Elsa trivdes fint som ni ser och utsikten från Junibacken är fantastisk!

Killarna byggde med klossar

Hemma ikväll bjöds det på ännu en utemiddag. Skönt att det inte var den sista här om kvällen. Vi tuffar på i kvällssolen på framsidan. Härligt även om det verkligen känns som om hösten är här nu. Men det känns mysigt det med! Ännu flera anledningar att tända ljus och mysa. TV har det inte blivit mycket av i sommar, men vi kikade faktiskt på två filmer här om kvällen. Första gången på flera månader. Fler lär det bli innan vi ser ljusare kvällar igen i vår. 

Kvällskaffe och hembakat

Lite kvällsglass är ju gott det med!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Sökte på mammor i Vallentuna och hamnade på din trevliga blogg :) är själv mammaledig med Oscar som är tre månader, vi är nya här i Vallentuna! Mysig kommun :)
Tänkte mest

Maria sa...

Hej! Vad roligt att du hörde av dig. Skriv gärna en kommentar igen eller maila mig. Vore ju skoj att lära känna fler trevliga mammor här i Vallis. :)

Mvh
Maria

Anonym sa...

Hej! Kul att du svarade :) letade efter din mail-adress utan lyckat resultat. Kanske är blind, haha. Ja vore verkligen skoj att känna fler mammor här.

Maria sa...

Hej! Den står högst upp på sidan i högra kolumnen. Den är hur som helst marialind_79xhotmail.com och du byter ut x mot @. Av erfarenhet blir det alltid en massa spam om man skriver ut den rätt. Var i Vallentuna bor du? Vi bor i Bällstaberg. Vi hörs.

Mvh
Maria

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan