2014-08-17

2014-08-17

En fin sommardag på Skansen

De är snart slut på alla fina sommardagar och vi håller full koll på väderprognoserna och spanade in att tisdagen skulle bjuda på finväder! Därmed rev vi av en heldag på Skansen i urfint svenskt sommarväder med lagoma 24 grader och sol blandat med moln. Perfekt utflyktsväder med andra ord. Vi tog bilen in för en gångs skull (de förbaskade tågen är ju avstängda i 4 månader till). Det blev en underbar dag på alla sätt. Alla var på gott humör och vi gick runt och spanade på de djur som behagade visa sig (vem har någonsin sett vargarna, berguven och järvarna på Skansen?). Ganska snart började barnen leta efter karusellerna och gick ganska snabbt förbi alla djuren och fina byggnader. De rev av några varv i bilbanan och vi intog sedan pannkaks- och hamburgerlunch innan vi kikade på lillskansen. För hur roligt är egentligen Skansen för barn? Djur som oftast är svåra att spana på och en massa fina gamla byggnader. Kossor, får, kaniner och allt sånt kikar vi på på Söderkulla så killarna är ganska bortskämda på den fronten. Det är vardagsmat.

Farmor och farfar vi har önskemål om påfåglar på Söderkulla. De är så vackra!


Så fint vid utsiktsplatsen


Björnarna levererade i alla fall!

Nix, ingen säl i sikte heller

Riktigt fina pannkakor uppe vid fiket utanför lillskansen

Mycket nöjda killar tog sig några varv

Glasspaus. Första mjukglassen för mig i år.

Djurpromenad

Lite fler småbilar

Vi hittade några fler småbilar vid Bollnästorget som vi bara var tvugna att stanna vid för att få lite lugn och ro. Olle har en tendens att nöta sönder oss med sina önskemål när han kommit på något han vill göra. Men han blev nöjd efter några åk på även denna bana. Vi njöt av lekparken mitt på Skansen ett bra tag och äntligen blev det full fart på killarna igen. Under tiden kikade jag lite på genrepet inför Allsången som skulle gå på kvällen. Det började bli sen eftermiddag så vi styrde stegen ner till karusellerna. Kändisspanade lite på Gry som hängde vid Akvariet och Instagramade med henne på kvällen. Sociala medier är bra roliga ändå på det sättet måste jag erkänna. Killarna rev av några åk och sedan njöt vi av mellis innan vi styrde stegen mot utgången igen. Det är många och långa backa på Skansen och Olle och Arvid var så duktiga hela dagen och knallade så fint. Vi glömde ståbrädan hemma såklart. Ståbrädan vi har hunnit använda typ 1 ggn sen Elsa föddes. Olle tjuvåkte ett par gånger på axlarna och det skulle även jag velat göra. Tror dock inte Håkan skulle uppskatta min vikt uppför backarna. Haha. Men en stor eloge till våra killar med andra ord! Tack Skansen för denna gång. Vi kommer fler gånger även om killarna hellre skulle ösa runt på närbelägna Gröna Lund. :)


John Martin repade inför sista allsången för säsongen


Fullt ös i lekparken

Och tips till alla som ska till Skansen med bil är att parkera på Sirishovsvägen för 50 kr för heldag. Det blir lite längre när man ska gå in, men det kan ni ju lösa genom att släppa av alla med korta ben (läs barnen) och en vuxen vid entrén på väg till parkeringen. Däremot finns det en utgång alldeles vid vargarna som leder direkt till denna parkeringsplats. Hur smidigt som helst!

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan