2014-11-25

2014-11-25

Tjejhelg i Stockholm

Den var planerad sedan slutet av sommaren, tjejhelgen med Sandvikengänget. Det är ju så roligt att ha något att se fram emot. Det blev hela paketet dvs hotell, god mat, fest, dans, nattsudd och så klart en massa skratt och några tårar. Precis som det ska vara på en fin tjejhelg. Den var alltså förra helgen då jag är lite seg med att blogga just nu.

Vi började hemma hos oss på fredagen redan. Det blev fullt hus. Vi var ju köttsluss den kvällen också. Så alla bekanta hängde ute på framsidan och hämtade kött i novembermörkret. Sedan stannade farmor och farfar (kvällens köttleverantörer) och farbror Göran (läs ur barnens perspektiv) tillsammans med tjejligan. Vi åt lasagne (vissa mer än andra :)). Jag tror det var en hit. Vissa gick in i någon sorts lasagnekoma efter. Men vi lyckades ändå köra en ostbricka och lite vin en stund senare. Vi knöt oss dock ganska tidigt då vi anade att en lång dag väntade dagen efter. Compactliving som vi har fick tjejerna sprida ut sig lite och ett fick husera i vardagsrummet och någon tog Arvids säng. Han sov istället mellan oss (maken till unge att ligga stilla om nätterna). Det blev en mysig kväll och alldeles perfekt start på tjejhelgen.








Efter en lång frukost lämnade vi Håkan och barnen hemma och styrde kosan inåt Stockholm. Efter lite parkeringskaos beslöt vi oss för att ändå parkera på hotellet. Där slöt Sandra upp som kommit hela vägen med tåg från Hässleholm. Vi betade av några affärer innan vi kom fram till dagens första bokade anhalt Riche. Lunchen blev kallad Plånboksöppnaren. Hehe. Supermysig stämning på Riche om luncherna. Avslappnat, fullt av liv, till och med en hel del barn där. Vi njöt av något glas vin och en smaskig burgare. Det var redan bestämt att middagen skulle bli sen så lika bra att ladda inför det. Gott värre! Vi hann prata ikapp och njuta av att bara vara vi tjejer. Inte så ofta vi ses alla då vi är lite utspridda över landet. Annars var det ju främst på gymnasiet vi började hänga och även genom innebandyn.

Shoppingen blev förvånansvärt lugn för i stort sett alla. Vi brukar fara runt som i panik annars för att hinna alla ställen. Jag hittade iaf en tröja från Zara, lite sminkgrejor, accessoarer från HM till kvällen och lite krämer från The other stories. Utan att innan ha några behov så kanske det var lagom så. Vi fortsatte shoppingen i Täby centrum innan vi åkte tillbaka hem till oss på söndagen. Vissa var dock mer slitna än andra då så resultatet var väl än sämre då. Haha.

Boendet då! Vi ramlade tillbaka på rummen runt 17 efter en dag på stan. Vi hyrde en svit och ett dubbelrum på Scandic Grand Central. Mycket fint! Vi är nöjda. Vi drog lott om att bo i sviten. Självklart hamnade jag i dubbelrummet. Grr. Men på något sätt lyckades jag nästla mig in i sviten tidig morgon i alla fall. Bra jobbat av mig! :) kan verkligen rekommendera konceptet. Sviten var perfekt för alla att göra sig ordning i och  ha lite förfest i. En rolig detalj var att de hade en gammal LP-spelare med gamla godingar som Madonna m.fl. En klar stämningshöjare.








Ok. Nu befinner vi oss på Berns Asiatiska. Kan inte garantera osuddiga kort här. Maten var helt gudomlig! Bland det godaste vi ätit. Vi var i foodheaven. Vi gick inte på deras förkomponerade avsmakningsmeny utan vår servitör komponerade en egen som blev klart mer prisvärd (men gick ändå loss på 900 kr inkl lite drink och en hel del vin så klart) och det var sjukt gott så han gjorde bra val åt oss. Inte för att vi vet vad gick miste om om vi iställe valt den andra menyn... Det var alltså asiatisk mat i olika varianter dumplings, sushi, kötträtter, fiskrätter. Tror allas favorit var sushivarianten med koriander (glömde vad han kallade den). Galet gott alltihopa. Gå dit om ni saknar uppslag för middag!


Var tvungen att ta en selfie på klassiska Berns-toaletterna där nere. Här hängde vi många gånger när jag var nyinflyttad i stada... Så många minnen!

Den omtalade koriandervarianten i mitten. Åh, vad gott det var!




Efterrättsbrickan... Say no more.

Då vi avslutat middagen framåt midnatt hängde vi kvar på Berns ett tag. Men det tog liksom aldrig fart där. Så vi gick vidare till Café Opera över torget. Ett klart smart drag. Det blev en natt på dansgolvet och det var en klar besvikelse för alla när de stängde kl 03. Måste erkänna att det var lite småslirigt här för min del. Fast det är väl ok. Vi småbarnsmammor är inte alltid så van med dessa typer av tillställningar. :)





Vi stod och drog oss ett tag utanför innan vi gick (barfota!) hem till hotellet. Alltför ömma fötter satte stopp för klackarna. Typiskt dåligt för strumbyxorna. Det blev så klart nattamat på Max och en massa skitsnack innan vi släckte kl 04.30. Och varför kan man inte sova så där dagen efter?! Kl 9 vaknade jag och kunde inte somna om. Det tog hela veckan att återhämta sig från denna härliga helg! Men så mysigt det var. Får bli en tradition. Är ni med tjejer?! Woop, woop!

Dagen efter från hotellsängen. Inte lika skoj. Hihi.

Dagen efter i Täby centrum

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan