2014-11-06

2014-11-06

Inaktiverad rumpa

Nu gjorde jag äntligen slag i saken och sökte hjälp för min rumpa. Den har jag har haft ont i stort sett sedan sensommaren. Inte så att det smärtade väldigt, men jag har varit rejält öm och jag kan absolut inte springa. Då får jag ont i vänstra sidan. Så pass att jag inte kan sova. Här om dagen blev det värre och det började vandra upp i ryggen. Där gjorde det däremot ont mest hela tiden. Så fick nog. Bokade tid hos naprapat. Var dit idag. Jag fick ovärderlig barnvaktshjälp här hemma. Två fina tjejer var här och passade min fina tjej. Tack Malin och Johanna! Jag lämnade de tre fina tjejerna och begav mig ut i första snöyran för året. Mitt första besök hos en naprapat i hela mitt liv. Visste inte riktigt vad som skulle vänta.

Berättade lite om mina problem och min bakgrund (tre barn, föräldraledig, bär bebis mycket, kan inte springa, ont i vänster skinka och baksida lår och även upp i ryggen osv.. ). Han började undersökning. Han bände och klämde. Testade styrkan i benen i olika rörelser genom att hålla emot när jag tryckte med benet åt något håll. Det var låsningar här och var. Två uppenbara, en i höften och en i nedre ryggen. Det roligaste var ändå att han kallade att mina rumpmuskler var helt inaktiverade. Var visst väldigt vanligt hos de som fött flera barn på raken. Hjärnan fattar inte att de går att använda typ. Hihi. Var lite komiskt. Och det visade sig då jag hade noll styrka att trycka benet ut åt sidan. Iom detta så blir andra muskler överbelastade. Därav smärtan när jag springer. Han behandlade mig och gick hårt åt med sina armbågar rakt in i mina ömma muskler. Vi pratar grym smärta här... Tackar profylaxen för allt du lärt mig!! Baksida lår var nog värst. Och något magiskt hände. Helt plötsligt var jag hur stark som helst när vi gjorde om  testet. Det var rena miraklet. Jag känner mig redan bättre och vad rörlig jag blev helt plötsligt utan låsningar.

Nu har jag fått två nya kompisar. En rejält hård boll som jag ska rulla på här hemma (foam rollern var visst för mesig). Speciellt på mina ömma punkter i utsida höft och lår. Samt ett gummiband att använda för att träna och aktivera rumpmusklerna än mer. Dessa båda ska alltid köras innan träning och gärna så ofta jag kommer ihåg däremellan. Har även fått lite rörlighetsövningar att jobba med. Just nu är jag så öm så idag är inte rätt dag att starta med detta.

Jag hade inte ett rätt när jag försökte självdiagnostisera mig via nätet tidigare. Trodde ju jag hade något som hette Piriformis syndrome då piriformismuskeln klämmer på Ischias-nerven. Antagligen helt fel då behandlingen för den sexiga skadan (not!) "inaktiverad rumpa" gav så bra resultat idag. Google har inte alltid rätt med andra ord.. Ser ljust ut och naprapaten trodde inte det skulle ta lång tid att hitta tillbaka till normalläget igen. Fina tider!

Nya kompisen



Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan