2014-11-24

2014-11-24

Elsa har tagit sina första steg! - 13 månader

På sin 13-månadersdag så hände det äntligen. Elsa förstod att hon även kan flytta fötterna när hon ställt sig upp. Det var lite lustigt för hon gjorde det när hon härmade mig. Jag stod bredvid och visade att fötterna kunde lyftas och hon gjorde lika. Än så länge är hon dock sparsam med sina steg. Hon går bara ibland när hon ska showa lite. Annars går det så klart snabbast att krypa. Hon flyger fram på sina små knän här hemma. Videon nedan är bland de första gångerna hon går.


Elsas första steg

Annars har vi i stort sett samma rutiner som vanligt. Hon äter en massa och har börjat intressera sig för vår mat. Så hon är alltid nöjd om hon får sitta och tugga på pasta eller bröd samtidigt som vi matar henne med burkmat. Dock så har jag ovanan att blanda i frukt i maten när hon inte vill äta mer och det har hon ju lärt sig. Så nu vill hon ha frukt från början. Hmm. Hon har inga problem med större bitar bröd och hela pastarör hanterar hon fint. Skönt!

Vi har börjat gå över till att sova bara en gång om dagen vissa dagar. Visst det är körigt för henne ibland då hon är riktigt trött framåt 17-18, men det går bara inte att hon ska lägga sig för en till tupplur vid 16. Är vi båda hemma om kvällarna så går det ju bra ändå att underhålla henne. Det är ju behållningen med att de små blir större. Det går att underhålla dem på ett helt annat sätt. De kan glömma bort att de är trötta då.

Nätterna har varit lite knöliga sista veckan. Vi är lite fundersamma på om hon haft höstblåsor, men vi är inte säkra. Det har varit några misstänkta blåsor under munnen och ett par kvällar vägrade hon att ha nappen i när hon skulle sova. Vem vet! Vore skönt om vi avverkat dem iaf. För det verkar vara som ett brev på posten att man får dem på barnhotellen i Thailand annars (enligt Google).

Vår Elsa är annars lika härligt go som alltid. Hon busar och lever om här hemma. Inga grejor får vara kvar i sina lådor och jag skulle vara tacksam om jag hade 8 armar att plocka iordning efter henne med (som ni ju även kan se på videon ovan). Nåväl. Ska inte klaga när vi fått världens finaste tjej hem till oss. Vi älskar dig Elsa!

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan