2013-04-01

2013-04-01

Påskfirande i Sandviken

Vi jobbade halvdag på torsdagen och åkte sen direkt upp till Sandviken. Självklart var vi inte ensamma på E4.an... Det tog lite extra tid, men det hela gick smidigt ändå. Vi åt laxgryta och lekte med leksakerna hos mormor och Stefan. Det är alltid populärt med lite variation! Malte kom och gjorde oss sällskap också. Syster skulle på kompismiddag och tog lite barnvakt i typ ett dygn i förbifarten (ja, jag är grymt avundsjuk på den möjligheten).

På fredagförmiddag packade vi badkläderna och åkte på äventyrsbadet i Sandviken. Det är samma simhall som jag gick och simmade på gymnasiet och det var nog senaste gången jag var där. Det fanns äventyrsbad redan då och lite kände jag igen. Det var dock uppfräschat rejält. Framförallt i duschrummen och äventyrsbarnpoolen (med Mamma Mu tema). Det fanns en liten vattenrutschkana för barn upp till sju år som åktes många gånger. Olle gillade Mamma Mu poolen där man kunde gå runt med olika nivåskillnader och det sprutade vatten både här och där. Små rutschkanor varvat med små tunnlar. Jättefint! Vi testade de stora vattenrutschkanorna och både Olle och Arvid älskade dem! Förutom det bjöds det på vågmaskin, tunnlar med strömmande vatten, fors, bubbelpooler och så klart de vanliga simbassängerna för vuxna och barn (tyvärr fotoförbud även här). Vi kommer nog att packa med oss badkläder varje gång vi åker till Sandviken framöver. Morfar gjorde oss sällskap och han hade ungefär lika roligt som barnen.

Malte var kvar när vi kom tillbaka så vi lekte en del innan jag och Håkan åkte på en barnfri kväll till Gävle. Vi åt middag med Gert och Therese som ju flyttat dit nyligen. Vi testade den nya restaurangen på Grand hotell. Mycket god mat. Flotta lokaler. Kanske att portionerna var lite i minsta laget. Fast vad gör väl det när det smakar himmelskt? Själv tog jag lammrygg till huvudrätt och vaniljglass med hjortron till efterrätt. Tror alla var nöjda med sin mat och det var väldigt trevligt att hinna utbyta lite skvaller. Det var längesen sist. Innan middagen åkte vi ut till Lindbacka vid Gävle golfbana. Där står deras fina hus som snart är klart. Det är inflyttning i maj och återigen väcktes vår husdröm till liv. De kommer att få det underbart där! Det var "lite" byggkaos, men det gick helt klart att se hur fint det kommer att vara när det är helt färdigt!

På påskaftonen åkte vi ut till Högbo i det härligt soliga vädret! Vi träffade morfar, bror med familj för korvgrillning och lek. Vi var lite vågade och tog inte med någon vagn till Sandviken. Den skulle vi ha behövt där. Men Olle klarade det helt ok ändå trots ganska lång promenad när det egentligen var dags för eftermiddagssovning. Härligt med friskluft och vårkänslor! Vi åkte hem till mormor och lagade påskmiddag. Bror med familj gjorde oss sällskap igen. Stefan var tyvärr krasslig (magsjuk?) och höll sig i sovrummet hela påskaftonen. Vi andra njöt av god mat, barnen fick påskägg och efter en hel del lek däckade utan motstånd. Söndagen bjöd på lika fint väder och vi passade på att leka ute på baksidan hos mormor innan packade ihop vårt pick och pack och begav oss hemåt. Detta inlägg får sammanfatta en härlig påsk!!




Skärtorsdagen. Lek med Malte


Lite skön sol mot husväggen


Gert och Therese i fina köket i huset


Olle sover fint i resesängen


Promenad längs med sjön i Högbo


Fina vyer


Härligt med sol!


Lite korvlunch


Hungrig pappa


Glad kille i bilen efteråt


Påskmiddag


Mumsar i sig påskägget


Vårblommor


Lek på baksidan


Vårsol


Bilen nådde 10000 mil

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan