2015-01-13

2015-01-13

Elsa-status och reseförberedelser

Elsa trilskas ju med maten. Nu äter hon själv och det blir ju inte alls samma mängder. Idag var vi till BVC för att checka av hennes vikt inför resan (en av många förberedelser). Hon är en nätt dam vår lilla Elsa. Nu har hon nått till hela 9235 g och hon är 78,5 cm lång.

Det är alltid bra att ha en utgångsvikt om något skulle ske i Thailand med sjukdomar eller så. Det var sista gången jag var till BVC på ett tag. Nu drar vi till Thailand (det blir magiskt!!!). Sedan får Håkan axla rollen som hemmaförälder och därmed även ansvara för BVC kontroller. Förändringens vindar blåser.

Hon är en riktig liten gnällspik om eftermiddagarna tyvärr. Hon sover 3-4 h och vaknar vid 13-14 och är ändå gnällig redan efter någon timme. Hon går och gnuggar sina ögon som om hon är trött. Är det möjligt?! Sedan framåt 17-18 lägger hon i en ny växel och får hur mycket energi som helst, blir sin glada Elsa igen och är sedan vaken till ca 21. Logiken i det? Hmm.

Ananrs kretsar mycket till förberedelser inför resan. Försöka stuva ner allt i resväskor och framförallt att få ner grejorna i rätt väskor. Det vore förödande att inte ha någon välling eller lite sommar/badkläder i handbagaget om väskorna skulle komma bort t.ex. Vore heller inte guld om vi saknar ombyten under resan. Incidenter kan ju inträffa under själva resan också av erfarenhet. Läget är under kontroll dock. Packlistan är klar. Vissa saker har hittat ner i väskorna. Håkan kör sista ärendena idag.

Olle är hemma med mig hela den här veckan och Elsa då det finns fall av kräksjuka på hans förskola. Det vill vi inte ha med oss! Han är så nöjd med det så. Pojkarna har även fått nya frisyrer. Skönt med lite mindre hår. De har ju lite av tagel till hår båda två. Så mycket till resfeber har vi inte här hemma. Lite småfixande blir det ju så klart. En viss spänning inför själva flighten har jag. Allt får ju gärna flyta på smidigt. Alla är i dagsläget friska vilket i sig är toppen. Men jag ropar inte hej. Vi har haft otur med sjuka barn tidigare... Men vad underbart när vi väl kliver av planet och möts av den tropiska, fuktiga värmen. Det var längesen nu och som vi är värda att bara få njuta av familjetid en hel månad.

Jag kallas även krabban. 
Elsa kan nu sätta på vantar. Brödernas kläder är roliga så klart.

Och hur rolig är inte denna sång!? Våra barn älskar den. Alla tre.


Nyfrissad Olle

1 kommentar:

Anonym sa...

Önskar er en riktigt skön och trevlig semester. Hoppas resan går bra och att ni får vara friska. Tack för det jättefina fotot som vi fick till jul på era söta barn.
Hälsningar Lena och Bertil

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan