2015-01-05

2015-01-05

God Jul (ett par veckor sent)!

Så kom det äntligen inlägget från julafton. Bättre sent än aldrig. Har varit så sliten och Elsa kör med oss här hemma så har inte orkat med datorn när hon väl lagt sig. Nu är jag och killarna hemkomna från en helg i Sandviken. Jag är inte mindre sliten, men blogga bör man ju. :)

Julafton levererade från den bästa sidan. Magiskt vackert ute. -10, soligt, kripsigt. Det blev lek ute i snön på förmiddagen. Sedan gick vi in och åt god jullunch. Vi avslutade den lagom till Kalle. Barnen var som förstenade framför Kalle i år och Arvid kände igen många av filmerna. En tradition är inledd! Efter Kalle blev det en del lek innan tomten plötsligt kom gående utanför. Han hade visst bråttom och lämnade en säck med julklappar ute i snön och som barnen fick gå ut och hämta. Han sprang vidare till barn i andra hus. Det är ju många som vill ha sina julklappar idag.

Sedan öppnades det julklappar och det lektes med dem resten av kvällen tills det blev dags för iPadsen. De missar man ju inte fastän det är julafton.

Alla barnen fick så mycket fint. Det var fåglar (ja, det stämmer. Nästintill riktiga), lego, kläder, pussel, spel, uteleksaker, böcker, aktivitetsleksaker, kaplastavar, pysselböcker för att nämna litegrann. Vi vuxna bytte inte julklappar. Inte ens jag och Håkan. Men det känns faktiskt bara skönt. Det spenderas så mycket ändå runt julen. Så klart fick ändå farmor och farfar sig några julklappar ändå. Det blev en riktigt fin jul för oss alla. Tack snälla för all uppvaktning av barnen, all god mat och fixande. Vi är så tacksamma. Alla var där utom farbror Göran som ju är i Sydkorea igen. Hoppas ni hade ett fint firande där borta med!

Julen gick över förväntan för min del, men julaftonskvällen/natten blev tung. Svårt att somna och tårarna blev många. Fast det var nog väntat. Resten av julhelgen gick helt ok. Tyvärr stökade Elsa om nätterna och vi sov alla i samma rum så lite slitet var det sovmässigt. Vi sov ikapp det när vi kom hem.

Dagarna efter jul blev det utelek, fixande på gården och mys. Vi fortsatte äta en massa gott och njöt av varandras sällskap. Den 26:e packade vi ihop och åkte hemåt Vallis igen. En perfekt jul på alla sätt blev det!



















Figger tar sig gärna en slurk om ett glas med vatten lämnas obevakat. Beware!

Julfina tjejer

Dags för julmat!




Elsa fick fina julklappar

Husmor och husfar

Det lektes med julklapparna så klart


Mormor/morfar/farmor/farfar fick foton på barnbarnen

Olle bygger lego själv nu!

Tjejkusinerna socialiserar

Den förlorade generationen



Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan