2014-07-20

2014-07-20

Tvådagars på Parken Zoo

Spontant bokade vi in oss två dagar på parken zoo med övernattning i Eskilstuna. Vi vet ju hur mycket våra barn älskar karuseller så vi visste att det skulle bli en hit. Bilen avgick efter frukost på tisdagen och vi anlände strax efter öppning. Karusellerna började inte förrän vid tolv och vi inledde förmiddagen med att gå i den jättefina dinosaurieparken. Dinosaurierna var verkligen autentiska. De rörde sig, lät och såg verkligen verkliga ut. Supercoolt och det blev lite mycket för Olle som tyckte de blev läskiga. Speciellt de som sprutade vatten. Fast vi gjorde ett till besök till dinosaurieparken sen och då gick det bra. Olle älskade att testa att styra en modell med knappar. Nu är killarna dinosauriefrälsta  här hemma. Vi rider på den vågen och lär oss lite om dinosaurier här hemma. 

Den här var konstig

Det fanns både stora och små dinosaurier

Det blev lite läskigt

Vi posar framför T-rex

Utgrävarna

Lite mer T-rex

Killarna provkör dinosaurie

Det finns många fina och ovanliga djur i parken. Parken har ju fått kritik för sin djurhållning, men jag tycker verkligen att allt såg toppenfint ut. Men vad vet jag vad som händer behind the scenes... Vi kikade bland annat på svarta pantrar, mini zoo, myrslokar, flamingos, alpackor, apor i mängder, tigrar, uttrar och flodhästar. 




Komodovaran


Vi tog paus och såg på trollkarlen Fredrik. Våra killar älskar uppträdanden har vi kommit fram till. Tror bestämt att det får bli Astrid Lindgrens värld nästa sommar. Vi var ju där för ett par år sedan och då hade vi inte så mycket utbyte av det då både Arvid och Olle var för små. 



Karusellerna gick varma milt sagt. Vi köpte ett tvådagarspaket inkl boende och åkband ingick till alla. jag brukar ju annars hålla mig undan karusellerna om vi spar in och bara en vuxen tar åkband. Så denna tripp fick även jag snällt åka snurrande och fallande karuseller (inte min grej). Men vi hade roligt! Vad gör man inte för sina barn. Olle fullkomligt älskade mini-frittfall. Typiskt!














Vi var väldigt möra när vi begav oss till hotellet. Vi åt god middag på hotellet och strosade lite kort i stan innan vi gick upp och började kvällen. Det var supermysigt att bo alla i dubbelrummet och vi hade lite tur och fick en spjälsäng som Olle så snällt ställde upp och sov i. Vi hade med resesäng och Arvid i extrasäng. Det var fullt rum kan jag meddela och så klart en massa bus! :) Olle tyckte det var så roligt och han sa för någon dag sedan: "Jag vill tälta igen!" Haha. Stackars unge har aldrig bott i tält någon gång. 


Det var lite ömma fötter som tog nya tag till nästa dag. Den blev precis lika lyckad med ungefär samma aktiviteter som dagen innan och det var mycket nöjda killar som sov hela vägen hem. Vi landade hemma och njöt av gott grillat på framsidan. För visst saknar man hemmalagat när man fått stå ut med taccosbuffe, pannkaksbuffe och köpsallader i två dagar. Det blir garanterat fler besök på Parken zoo då vi var väldigt nöjda med vår lilla utflykt!

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan