2014-07-08

2014-07-08

En mer kaosartad sommardag

Så varmt var det denna måndag! Vi visste sedan innan att det skulle bli bland den varmaste dagen på sommaren. Och så klart hade vi en tandläkartid bokad för Olle den dagen. Av en händelse upptäckte jag att han har 11 tänder i nederkäken. En 3-åring ska bara ha 20 tänder vanligtvis. Tandläkaren tyckte vi skulle komma in och kolla på det. Lite putt är jag då vi var med Olle till tandläkaren för några månader sedan och de inte upptäckte det då... Men, men. Jag får väl göra deras jobb också...

Då tänkte jag att det ju passade utmärkt att bada nära Vallentuna centrum vid Kvarnbadet så att vi hade nära till tandläkaren. Det badet vi var till för ett tag sen med pooler och fina gräsytor och servering. Det visade sig att vi inte var ensamma om att tänka den tanken. Galet mycket folk och vi hade inte så många andra alternativ än att ändå gå in. Vi fick parkera bra långt bort, knalla i värmen, ta oss in och lägga oss bland alla andra. Vi hade ingen lunch med oss så Håkan fick omedelbart ställa sig i kö för att handla. Det tog en bra tid och vi fick hjälpa till att mata Olle för att han skulle hinna äta innan tandläkaren. Kanske lite dålig planering också från vår sida.

Galenskaper!

Elsa tog det hela med ro

Hur som så begav vi oss sedan till tandläkaren i den 30 gradiga värmen. Och den här ungen vi har. Ja, han är helt otrolig! Han gapar så snällt och jag tänkte att det skulle gå åt fanders när tandläkaren ville ta röntgenfoton av hans tänder. Men nej, han satt där med makapären i munnen så snällt, bet ihop, höll i skyddet under hakan, vi lämnade honom själv i rummet och han tog det hela med ro. Till och med jag kan ju tycka att det känns lite när man ska bita på den där fotogrejen... Vår duktiga kille! Det är en extra tand i fram och han har därmed 5 framtänder nere, men alla har egna fina, rejäla rötter så det såg toppen ut. Det var för tidigt att säga om det kommer en extra även i nästa uppsättning tänder... En olycka behövde visst inte innebära två olyckor.

Vår duktigaste Olle!

Sedan spenderade vi eftermiddagen med övriga Vallentuna vid poolerna. Killarna var nöjda fast vi föräldrar lite mer stressade. Det var skönt att komma hem till lugnet hemma och avnjuta sommarkvällen på altanen. Ahh! Lugnet!

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan