2014-07-24

2014-07-24

Elsa 9 mån - så mycket som händer nu!

Det är verkligen dags för en uppdatering gällande Elsa. Det är nästan något nytt varje dag nu. Just idag är väl det nya att Elsa nu kan stå på knä mot TV-bänken och därmed ha fri access till alla apparater där. Sladdar och boxar hänger ut ur bänken när hon är där och river. Håkan ser rött kan jag lova. hihi. Hon ställde sig även upp mot killarnas Bobby car ikväll. Kanske inte den ultimata tingesten att stödja sig mot. Den rullar liksom... Annars hjälper hon gärna till med en massa praktiska ting, såsom att ta ner tvätten från tvättställningen och att osortera alla böcker i bokhyllan. Böckerna åker in och ut några gånger om dagen nu.

Nytt som hände för ett par dagar sedan är att hon nu kan sätta sig självt upp från krypande. En lycka för mamman som annars måste hjälpa henne och så klart en stor lycka för henne med! Det är även skönt att hon nu helt sitter utan att vi behöver lägga skyddande kuddar runt. Hon kryper sedan ca en vecka på alla fyra jättefint (se tidigare inlägg). Och tänk att Olle gick helt själv när han var 9 månader. Det känns ganska avlägset, men tänk så skönt att Elsa inte gör det. Ett nytt ord har ploppat ut och Mama var det så klart! Hon pekade på mig och sa "Däh, Mama" med en paus emellan. Nästan en tvåordsmening ju, 9 mån gammal. ;)

Eftersom hon ställer sig upp mot saker så ställer hon sig nu även upp i sängen. Och finns det något roligare när mamman vill att hon ska sova?! Hon far som en virvelvind i sängen. Det tar evigheter att få henne att sova. Höll på drygt en timme ikväll tror jag. Fick ta till ignoreringsmetoden så att hon skrek sig trött ståendes. Då orkade hon inte resa sig upp ur sängen en gång till när jag la ned henne. Någon som har något bättre tips på att få henne att ligga kvar i sängen?! Det tas tacksamt emot. Hoppas på att det är nyhetens behag. Just nu sippar jag på ett stort glas vitt vin med soda, lime och is. Väl värt efter kvällens utmattande läggning (för alla inblandade).

Jag tror även att hennes läggningsproblematik har att göra med ändrat sovbehov. Om jag bara kunde komma på det ultimata tiderna för hennes sovning... Hon sover fortfarande två ggr om dagen, men risken är att den andra gången blir för sen och då är det kört på kvällen. Men det är även svårt att lägga henne tidigare då hinner hon knappt vara vaken mellan sovningarna. Hihi. Att hålla henne vaken över lunch skulle aldrig fungera. Kanske är det bästa att väcka henne efter en stund om hon somnar sent på eftermiddagen. Kanske får testa det. Har fått till en tidig eftermiddagslur någon gång, men då försöker hon tjuvsova igen sen eftermiddag. Det går vi inte på!

Hon drar nu stl 74. Det är väl några byxor och ett fåtal bodies som hänger kvar från stl 68. Främst klänningar och tunikor fungerar ju så mycket längre. Fem tänder har nu tittat fram och det största kanske är att hon inte ammar längre. Hon slutade för nästan två veckor sedan. Hon sover i sin säng hela nätterna, så finns ingen anledning att amma längre. Hon behöver få nappen istoppad x antal ggr under natten, men blir aldrig arg och vill ha mat och oftast sover hon till kl 7 ca. Så jag är riktigt nöjd med nattrutinerna just nu. För vissa nätter är det bara ett par ggr hon tappar nappen. Det märker man ju knappt av att man trixar till. Duktiga Elsa!

Annars så har vi riktiga rutiner om dagarna med maten. Grötfrukost och hon slukar lätt dubbla portioner. Överväger dock att gå över till morgonvälling. Det blir så sent med frukosten då hon inte äter på natten. Hon är vrålhungrig innan jag hunnit duscha. Sedan drar hon en burk mat + frukt både lunch och middag. En flaska mjölkersättning som mellis däremellan. Sedan en stor flaska välling innan sovning. Går riktigt bra och hon äter i stort sett alla 8-mån burkar utan problem. Det var allt från Elsas och vår vardag just nu!

Premiär i gungan. I fina kläder från gammelfaster Eva.



Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan