2013-08-25

2013-08-25

Lådbilsland i Nykvarn

I helgen har det varit relativt lugnt. Det har ju varit underbart väder och en hel del tid har gått åt till att lapa sol på baksidan. Superhärligt! Annars har det varit en hel del åkande här på gatan. Det är cyklar, sparkcyklar och springcyklar om vart annat. Olle har äntligen hittat bromsen på sin sparkcykel vilket ju underlättar en del. Haha.

Det finfina vädret fortsatte idag (söndag) och vi packade ihop oss och åkte ner till Nykvarn söder om Södertälje. Vi testade lådbilslandet för första gången. Vi har hört så mycket gott om det, men inte riktigt tagit oss iväg än. Vi åt en tidig lunch hemma och var där strax efter 13. Det blev ju en riktig hit! Vi var oroliga att Olle inte skulle kunna köra. Det är ju vägar och broar och man måste styra och gasa sin egen bil på vägarna. Olle klarade det galant även om vi föräldrar hade hjärtat i halsgropen några gånger när han sick-sackade sig framåt. Det var flera mor- och farföräldrar bredvid mig som kom och frågade hur gammal han är och kan köra så bra. Stolt mamma basunderade ut att han minsann snart bara är 2,5 år. :)

Ingen förälder får vara inne på området när de kör. Det var superduktiga ungdomar som sprang som galningar och styrde upp om någon hamnade snett eller fastnade. De blev aldrig stående mer än några sekunder per incident. Det är heller ingen risker direkt då det inte finns några diken eller farliga moment. Och krockar de så går det iaf så långsamt att det inte gör något.

Så här fungerar det:
Det kostar 300 kr per barn och det är gratis för vuxna. Det kan tyckas i dyraste laget, speciellt eftersom antal åk inte är obegränsat. Men ska man köpa till åk kostar de bara 20 kr per gång och man får åka ca 10 min/gång. Det ingår 5 åk i inträdet vilket ju räcker för nästan en timmes oavbruten körning för ett barn. Med pauser och andra aktiviteter räcker det rätt långt. Vi hade sån tur att vi fick 4 åk av en pojke som inte tyckte att det var hans grej. Summa sumarum behövde inte vi köpa till några åk och alla var mer än nöjda med de totalt 14 åk som gick under eftermiddagen.

Utöver huvudattraktionen fanns det även traktorer att köra utan vägar på ett fält. Ett bra alternativ för de mindre som inte kan följa vägar dock så måste man även här kunna gasa och styra. Det fanns ett gratis tåg på räls som man fick åka hur mycket som helst. Här är det även ett barn som kör hela tåget (!). En jättefin lekpark, hoppborg (tyvärr ur funktion idag), äventyrsbana där barnen behövde flytväst (testade inte den), en motorcykelbana, en racerbilsbana där man kör runt runt. På de två senare måste barnet gasa och styra själv. Det var nästan inget folk så här sent på säsongen och jag tror det är bra att göra som vi gjorde och åka efter lunch. Det droppade av folk under hela dagen. Det var iofs aldrig kö till något, men i slutet var vi nästan ensamma kvar.

Det blir fler turer till lådbilslandet!! Arvid ville absolut bara hem och sova en natt för att sedan åka tillbaka till lådbilslandet (det är hans sätt att säga imorgon).


Olle testade också polisbilen

Brorsorna delar på brandbilen

Glasspaus

Olle på racerbilsbanan

På motorcykel. Full fokus!

Arvid kör tåget

Olle är ute och övningskör lite

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan