2012-12-25

2012-12-25

Julafton på Söderkulla

Julafton inleddes med att vi utnyttjar våra barns farföräldrars morgonpigghet (eller är det bara för att ni barnen härjar ni  måste gå upp?) med en sovmorgon. Sedan var de en massa bus inne innan Olle stupade i säng hyffsat tidigt. Tänkte att det var lika bra att han fick ladda ordentligt inför dagen. Då passade jag och Arvid på att gå ut och mysa lite. Vi plockade äggen och klättrade lite i snöhögen. Vi tände lyktor ute för att tomten skulle hitta oss. Valle var med och lekte så klart. Lill-Alfred kom hela vägen från Geneve då han varit och hälsat på farmor och farfar. Och då var hela familjen samlad och det var dags för julfirande dvs farmor, farfar, farbror Roger & Claudia, farbror Göran, faster Annika & G och kusin Alfred var där. 

Det bjöds på en massa läckerheter. I år var laxpatén, rådjurspatén och skaldjursTårta (fel namn på något jättegott tror jag) väldigt poplulära. Himmelskt. Julbordet åt vi innan kalle. Och vid 15 bänkade sig killarna i soffan. De satt som små fågelungar och gapade. De tyckte det var JÄTTEBRA. Vi andra var måttligt roade inkl. mig. Jag njöt mest åt synen av mina söta småkillar. Tänk att vi lyckats producera något så fint!! Efter Kalle var det dags för tomten att komma förbi. Tyvärr hade han det väldigt hektiskt så han knackade bara på och lämnade en stor säck på altanen. Arvid blev helt till sig och kontasterade uppjagat att "Han har varit här!". Blev ju hur lyckat som helst fastän tomten inte hade tid att stanna... 

Det blev mycket fina klappar för speciellt småkusinerna. Det kändes lagom. Arvid fick bl.a. fiskspel, Flexi trax, böcker, tröjor, väggklocka till sitt rum, magnetbokstäver med tavla, pussel. Olle fick bl.a. monsterbil, lastbil, barbapapanattlampa, pussel, ryggsäck med Alfons, solkläder. Det var ju bara det att detta var från halv släkten. galet vad de är bortskämda... Fast jag är ju själv med och bidrar till det hela... men det är ju så härligt att se sina barn så glada. Ja, det är fröjd för själen. Sen njöt vi bara av lek (även om Olle var lite missnöjd över att det bara fanns en bil med till Flexi trax banan). Killarna stupade i säng senare än vanligt. men det får man efter en fin julafton. Tack snälla Uffe och Diana för att vi fick fira med er och att ni ordnat så fint!

Julfrukost

Bra grund för dagen! :)

Arvid plockar äggen. Lika modig som vanligt!

Fin kille busar i snön

Valle var med och busade med

Vi tände lyktan så att tomten skulle hitta till farmor och farfar och inte åker hem till 8:an. För hur skulle det då bli?!

Det vankas julbord

Fiskdelen av julbordet

Ägghalvor i olika varianter

Skål!

Killarna får fina paket.

Olle verkar nöjd med innehållet. :)

Någon vägrade att släppa nya leksaken fastän det var vällingdags.

Mina killar kikar på Kalle. Väldigt koncentrerade.

Vi lyckades med en familjebild med självutlösaren. Skoj!!!

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan