2014-01-02

2014-01-02

Julen 2013 - Sandviken

Vi firade först Håkans födelsedag på lördagen innan vi på söndagen åkte till Sandviken till min familj. På vägen upp stannade vi till i Lindbacka i Gävle för att spana in våra vänners underbara hus. Sjukt avundsjuk på det. Jag och Elsa hälsade på hos fina mamma på kvällen. På måndagen åkte vi hem till morfar och hälsade på och laddade sedan resten av dagen för julafton hos syster. Killarna var med på noterna och har följt nedräkningen till dopparedagen genom att kika på adventskalendern. Den har varit bra, men inte helt solklart för en femåring att förstå resor i tiden m.m. Nåväl. Huvudsaken är väl att de ändå uppskattat den.

På julaftons förmiddag åkte vi direkt till syster med familj i Storvik efter frukost. Jag är inte så startsnabb numera och tar sovmorgon i stort sett varje dag. Vid elva kom vi iaf iväg. Första julen hemma hos syster och säkerligen inte den sista. Vi börjar bli vuxna nu. :) Det var vi, systers familj och mamma och Stefan som firade tillsammans i år. Det gick riktigt lugnt till ändå trots alla barnen. Det blev mängder av julmat kvar. Kanske fick vi i oss en fjärdedel. Gott var det hur som helst!

Barnen gillade tomten som kom. Han fick dock punktering på vägen och kom lite sent. hehe. Malte var lite reserverad, men Arvid och Olle kramade honom glatt. Det delades ut mängder av fina julklappar och barnen fick bl.a. pyjamaser, tröja, rittavla, spel, mössor, pysselbok, bodies. Av oss fick barnen Jake och piraterna piratskepp, en biltrailer, Reima-tec vintervantar och Elsa fick en Första-året-bok. Det blev så klart en massa lek och lyxigt är det ju att de nu är så stora att de leker fint ensamma uppe på sina rum. Vilken lycka det är att få köra någon annans alla bilar för en dag. Vi sov hos mormor så vi packade ihop oss runt 21 efter en mycket mysig och alldeles lagom julafton. På juldagseftermiddagen åkte vi vidare till Söderkulla och bror med familj bytte av oss i Vallhov.

Kommer tomten?

Grötlunch

Arvid kramar tomten med sin berömda ryggkram

Platsade framför Kalle

Julfina

Värdinnan känner sig nöjd med dukningen

Fina Vilmer 
(även kallad "Krabban" med sina långa armar i sin röda gåstol)

En kan iaf slita blicken från maten :)

Mommo och Stefan

Julmiddag

Julklappsmania

Mina fina tjejer

 Dagen-efter-lek

1 kommentar:

CattisL sa...

Ja visst var det mysigt! Ni är varmt välkomna nästa år igen! Kram sis

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan