2013-05-09

2013-05-09

NY och atmosfären!!

Som ni såg gick ju resan kanon. Vi landade i ett regntungt NY. Taxichauffören hade svårt att hitta till vår del av gatan, men med fast pris var det ju lugnt (vi blev nog blåsta oavsett). Incheckningen ligger i en yogastudio och hade vi inte vetat hade vi aldrig hittat till vårt ställe. Lägenheten/rummet är precis vad vi föreställde oss. Rent och fräscht. Ganska nybyggt tror jag. Vi har ett jättefint litet kök, en egen liten balkong med bord och stolar (ingen utsikt tyvärr), alla möjliga TV-kanaler (100 st tror jag).. Vi kommer ha det toppen här. Gatan utanför är lite ödslig, så kanske ska man vara lite vaksam om nätterna. Vi bor på Stanton St, Lower East Side.
Klockan var ca 14 när vi gjort oss redo för nya äventyr och vi begav oss genast ut på stan. Vi hade inga direkta planer utan ville bara strosa runt och njuta av atmosfären. Det hade slutat regna och regnade inte mer sen. Solen tittade till och med fram framåt middagen. Härligt! Vi promenerade Lower East Side - Soho - Greenwich Village - Soho -Lower East Side. Vi var ute i ungefär 4h totalt. Härliga stad! Längs med vägen testade vi Subways, ett coffee place med gigantiska koppar kaffe och tog en god middag på burgarställe när vi gick tillbaka till Soho. Vi spanade in den amerikanska varianten av triumfbågen i Washington Square Park. Vi åt mumsiga burgare med gott tillbehör till middagen.
Enda shoppingen blev en rakyvel till mig, vatten och lite snacks till rummet. Värre lär det bli innan veckan är över. Vi ramlade tillbaka till lägenheten kl 19. Klockan var då 01 på natten svensk tid. Vi somnade runt 21 och är alerta redan kl 6 här i NY. Redo för en ny dag i det stora äpplet!
Ni kommer säkert att få se en del fordonsbilder här på bloggen. Det är för att killarnas skull, som jag hoppas får se ett par bilder hemifrån.
Incheckade!!
För killarnas skull
Svenskt konditori nära vårt kvarter
Vår gata
Apple store, Soho, fick sig ett besök
Liten gata i Soho
Fikapaus på 6th avenue (Avenue of the Americas)
Triumfbågen
Parkering NY-style
Skarsgård verkar poppis även i NY
Middagsstället i Soho
Burgare!
Första Samuel Adams
Vår gata

 

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan