2013-05-10

2013-05-10

Härliga NY-dag!!

Vi blev lite positivt överraskade då det ingick frukost i vår rum. Helt ok för att vara en bonusgrej. Youghurt, müsli, mackor och bagels, juice och kaffe. Det får duga! Vi promenerade sedan iväg med tanken att vi skulle göra 5th avenue, timme square m.m. Efter en kvart började regnet ösa ner! Vi blev dyngsura och tog skydd in på ett kaffe. Där slickade vi såren och smed nya planer. Det fick bli en museumdag istället. Håkan ratade alla picassoinspirerade varianter av museum och vi valde tillslut Museum of natural history. Efter vissa missöden med tunnelbanan (tror vi har lärt oss systemet nu) kom vi fram. Museumet var grymt stort och packat med grejor bl.a. coola dinosaurieskelett och nutida och dåtida däggdjur. Coolt till en början och sen blir man tröttare och tröttare. Sen är det ganska många utställningar man bara glider förbi. Dinosaurierna och blåvalen satte spår! Imponerande! Efter två timmar fick vi nog och begav oss ut i solen (!). Vi var sjukt trötta, men beslöt för att fortsätta att promenera.

 

Museet ligger alldeles vid central park west och vi strosade söderut genom Central park för att komma till ett lämpligt fikaställe (läs Starbucks). Vi tittade förbi John Lennons minnesplats, strawberry fields. När vi hittade vårt efterlängtade kaffe vid södra hörnet av parken visade det sig vara Happy hour på frappucino. Tur skall man ha! Vi njöt av dem i solen och laddade energi. Vi fortsatte sen på Broadway till Time square. Galet med folk! Allt har sin charm, men ändå inte. Klockan sprang iväg iaf och vi spontanpromenerade vidare till Meatpacking district och restaurangen The Spotted Pig (den enda restaurangen med Michelinstjärna med burgare på menyn?). Vi ramlade in precis innan rusningen och vi fick bord direkt. Riktigt gott även om burgaren blev lite samsamma efter ett tag. Våra förrätter var riktigt goda. Jag tog sparris. Meatpacking district är nog mitt favorittillhåll än så länge.

Den sista promenaden från museet till restaurangen ar 6 km och det om vi inte ser till alla avkrokar inne i parken och affärer. Vi fortsatte hemåt genom att promenera på Bleecker street hela vägen hem (nästan). Det är nog en av mina favoritgator. Totalt har vi nog gjort en bra bit över milen + museumbesök och det känns i våra ben. Riktigt möra! Imorgon är det garanterat regnfritt och sommarvärme och då bär det av söderut för lite båttur, grund zero, Wall street och Brooklyn bridge tror vi. Alternativet är en slappardag i Central park. Men än är vi inte slutkörda så vi trummar på. Härliga NY!

Regnig förmiddag

En "liten" affär för dem som skall ha barnkalas

Ett försök med T-banan
På museum
Några som också tyckte det var jobbigt med museum...
Vackra vyer över Central park
Strawberry fields
Central park
Broadway
Fikapaus
Time square

En liten del av Buy buy baby (galet stor barnbutik på Broadway)

Fina Håkan
Förrätt
Burgare med skosnörepommes
Utanför Spotted Pig
För dig Anna!

En del av vår promenad idag (mellan museum och restaurang)

 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej. Oj vilket häftigt program ni hunnit med.
Ha en fortsatt trrevlig vistelse i NY.
Ser fram emot nästa rapport
Kram
Mams

Anonym sa...

Viktor har vattkoppor, har ni haft än? Kika förbi och gnugga när ni är tillbaka annars.

Smilingmom sa...

Bra gumman, två check! Magnolia Bakery och Spice Market. Keep up the good work. Puss och kram till er

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan