2012-10-29

2012-10-29

En resa i matens och dryckens tecken!!


Efter en sjukt tidig fredagsmorgon med uppstigning kl 04 och en taxiresa till Arlanda rakt ut i skogen på grusvägar mellan Vallentuna och Upplands-Väsby (Chauffören var inte helt tydlig vad han menade när han vill köra bakvägen och ja, jag trodde inte vi skulle hinna i tid men det gjorde vi!!) så var vi iväg!

Las Tres Calas var vårt hem i helgen. En liten by ca 1 1/2 h från Barcelona. På vägen dit stannade vi för lunch och jag tror alla fick i sig lite mycket vin och mat för vi gick all in på supermarket och handlade upp hela stället. Vi fyllde på med dricka, frukost, frukt och snacks. Vi fick lämna kvar en del i huset när vi åkte hem då det inte ens gick att plocka med sig det som blev kvar.

Alla från jobbet var med. Superskoj med tanke på att jag inte hunnit umgås med alla än. Vi tjejer fick ett varsitt rum i huset de hyrt. Vi började fredageftermiddagen med långpromenad i t-shirt ner till havet. Härligt med tanke på att vi lämnade Sverige med minusgrader. Väl tillbaka slog vi oss ner ute för gott dricka och snittar som våra inhyrda kockar fixade. De gick sedan över till middagslagning medan vi andra njöt av RoséCava och allt annat man kan tänka sig. Vi förflyttade oss till ett annat bord och gick all in i supergod grillbuffé (allt utom blodkorven) med bland annat lamm, nöt, lokal kryddkorv, bakad potatis, sallader. Kvällen blev sen och det var lite slitigt att ta sig upp vid 8.

kl 9 på llördagen bar det iväg på vinprovning i vindistriktet Priorat (top notch av vindistrikten enligt vingården själva), men innan vi fick provsmaka några viner var det som tur var lite paus med rundvandring på plantagen och vi fick lära oss allt om vintillverkning. Vinet tillverkades i Biodynamisk anda vilket innebar att man tar hänsyn till månens faser i skötseln av druvor m.m. (mumbo jumbo?? who knows). Riktigt intressant och guiden var superduktig. Vinet smakade bra, men hade nog smakat bättre med en fest mindre i bagaget från dagen innan. :) En del shoppade med sig viner hem, men blev lite dumsnål då de kostade ca 23 euro och skulle gärna lagras ett år till (vem vill vänta så länge på att dricka dem?). Vi fick förresten lära oss lite om oliver med. Visste ni att gröna och svarta oliver är samma sak? De svarta har bara hängt lite längre på trädet. Nytt för mig!

Vi fortsatte i maten och dryckens tecken med en lunch på 3 h (!!). En erkänd slow food restaurang i Falsett. Riktigt gott och så klart blev det lite mera vin där....

Väl hemma upptäckte vi att det blåste enormt! Mamma berättade om att det var nyheter om spanska vädret till och med i Sverige. Tur att vi var lyckligt ovetandes om stormen. Vi var nöjda och höll oss inne och körde konferens på lördagseftermiddagen. På kvällen åkte vi iväg till en lokal fin och underbart söt lokal restaurang. Förutom oss var det bara två andra bord. Supergod mat (igen), med olika rätter med bland annat anka, fisk, sardiner m.m. och lite mera vin..

Hemma igen så fortsatte en del tappra hjältar (inkl mig) och vi kom väl isäng runt 02. Uppe med tuppen igår kl 07.30 innebar ett antal timmars för lite sömn i helgen. Sov ikapp lite på flyget hem, men kunde inte låta bli att kika på filmen What to expect when you're expecting och sov därmed inte tillräckligt heller på flyget. Lite smårolig faktiskt. En riktigt trevlig helg avslutades på bästa sätt genom att fira min fina Arvid som ju fyllt 4 år! Hela familjen sov när klockan var halv tio igår kväll. Välbehövligt tror jag bestämt!









Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan