2012-03-19

2012-03-19

Lite småknöligt

Sedan vi kommit hem har vi bara försökt komma in i gängorna igen. Olle som knappt sov något alls på två dygn var övertrött. Det artade sig så att han fick några perioder med nattskräck om nätterna när vi kom hem. Det kan visst triggas av att barnet inte sovit tillräckligt. Det hjälpte så klart inte att han "vaknade" och vi inte låg bredvid honom som vi gjort i en månad. så nu har vi plockat över honom på en gång om han vaknar. Nattskräck är inte roligt då  barnet är i typ panik och det går inte att få någon kontakt med det. Sedan helt plötsligt somnar det om igen. Vi får försöka vänja honom av med att behöva komma över till oss sen. Nu har det gått två nätter utan nattskräck och han har sovit ikapp. Idag vaknade alla halv sju vilket är bra mycket senare än kl 05.15 som Arvid gick upp här om dagen. Lite knepigt det här med tidsomställning och barn.

Vi har lite andra småproblem också och det är Olles ätande. Det kan bero på att han är förkyld. Det hoppas vi iaf. Han äter knappt något alls utom vällingen han får på kvällen/natten. Han får ungefär 1 1/2 flaska totalt då vilket inte borde räcka för honom resten av dagen. Men vi har iaf varit hårda att han inte får någon flytande föda på dagen också. Han får i sig kanske en halv burk mat på hela dagen (och det är efter att jag provat att ge honom mat i ca 3 omgångar innan han väl är tillräckligt hungrig). Det innebär att han knappt ätit något alls på hela dagen förrän klockan 15. Vi hoppas att det är en fas. Jag får försöka lite olika tricks och kämpa med mig själv. Som jag förstått det blir det  bara värre om föräldrarna blir oroliga för att barnet inte äter, trugar med maten och berömmer/förmanar om han äter/inte äter. Ska se om han får äta helt själv om det blir bättre. Problemet är dock att han föredrar att slänga på golvet än att stoppa i munnen än så länge.

Annars är det skönt att det är ljust ute, snön är borta (även om det snöar i skrivandets stund), att väskorna i stort sett är uppackade, tvättarna håller på att avverkas och att vardagen har startat igång igen iom att Håkan tog tåget till jobbet i morse. Våren är här så nu får vi vända blickarna mot vad det innebär. Däckbyten, snart jobb, påsk, putsa till trädgården m.m. Härligt!

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan