2012-01-04

2012-01-04

Olle 10 mån

Oj oj oj vad tiden går. Ännu en månad av vår lilla killes liv till ända. Fort går det. Vi hänger inte med i svängarna. Inte heller vad det gäller Olles hyss och bus. För busa kan han nu. Han tittar på mig så där finurligt. Sätter fart. Det är lätt att veta vart han ska för han går alltid till lampan i fönstret. Grabbar tag i den. Nej, han drar inte ner den utan vänder sig om och tittar på mig och skrattar. Han ser mig komma springande och då börjar han bearbeta den. Så klart är jag snabbare än honom, så lampan lever fortfarande. Nu har en stol ställt sig framför lampan av en händelse, så kanske får den fortsätta att ha ett liv efter Olle.

Tyvärr har vår lilla kille nu fått svårt att somna om kvällarna. Så fort vi lägger ner honom i sängen skriker han som om det vore för livet. Här om kvällen spydde han till sist. Jättetråkigt verkligen. Så nu vet vi inte riktigt vad vi ska göra. Nog för att vi fått nätterna att rulla på. Då kan man i slutänden lyfta över honom till vår säng om man inte får honom att somna om, men på kvällarna vill man ju liksom inte lägga sig kl 20. Nu har jag i två kvällar lagt mig på gästsängen bredvid hans säng. Han är fortfarande jättearg, men han är samtidigt så trött så trött. Ikväll gav han tillslut upp och somnade sittandes innan han ramlade ihop i en dubbelvikt hög i sängen. Tyvärr så rinner ju kvällarna iväg, men nu har vi iaf fått honom att själv lägga sig ner/somna utan att vi blandar oss i eller rör vid honom (det fungerade även ibland att hålla en fast hand på honom så att han förblev liggandes till han somnade). Vi har läst på lite och så klart är det ett till utvecklingssprång vid 10-11 mån. Kanske har han hamnat i det och därför har sådan separationsångest. Inte skoj alls att se honom så ledsen när vi lämnar rummet. Vi hoppas återigen att det är en fas och att den snart går över.

Ju mer jag funderar på det så inser jag att det nog är ngn fas här och hälsar på. För han äter även sämre om dagarna och sover knappt heller. I två dagar har han bara sovit totalt en timme på dagen. Kanske bidrar det till att han får svårt att somna om kvällarna då han är övertrött? Några tips och erfarenheter ni vill dela med er av gällande problemen vid hans ålder?

Förutom att slippa sova gillar nu Olle att bada, ja han älskar badet, han gillar att leka med skorna i hallen, att gå runt runt här hemma (han kan gå ett par varv innan han måste sätta sig nu), försöka klättra in i tvättmaskinen, öppna lådorna i köket, busa med sin storebror, bli jagad av sin storebror, gå efter storebror när han åker sin bil, ta storebrors bilar när han leker. Ja, mycket kretsar kring storebrorsan vilket ju så klart är härligt att se. Våra fina killar kommer att vara ett riktigt radarpar livet ut. Vi älskar er så och ser fram emot nästa år tillsammans med er!

Sötnosen 10 mån
 Badkritor och nya badleksaker gör badet ännu roligare (om möjligt)
Allt som storebror gör sugs in

2 kommentarer:

Anonym sa...

Prova att ge supp Alvedon! Det har tro det eller ej en lugnande effekt.(Hjälper även om det är lite oroligt i munnen, tänder på G?)

Maria sa...

Kanske ska göra det. Nu har vi varit lite lata och i stort sett låtit honom somna i vår famn innan vi lagt ner honom. Det kanske vi får äta upp om vi fortsätter med det.

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan