2012-01-03

2012-01-03

Årskrönika 2011

Det här året har gått i barnens tecken. Den började med graviditet och sen kom vår nya älskling till oss. Därefter har det varit mycket bebistid med mys, tårar, skratt och glädje. Året är nu slut, men här kommer en resumé över det vi hunnit med i år. Allt kan så klart inte nämnas, men en del!


Januari
Den första månaden detta år spenderades med att vänta. Vi väntade på vår nya familjemedlem som vi trodde skulle bli tidig. Jag slutade jobba (inne i stan), vi packade väskan, fotade magen, vi gick på föräldrautbildning, vi boade hemma och vi boade hemma och vi boade hemma. Men ingen lite bebis ville komma den här månaden.

Februari
Det var en rejäl vinter! Vi blev till och med insnöade en dag. Dörren gick inte ens att öppna. Tungt var det med magen. Tungt att gå själv och då kan du tänka dig att dra vagnen i snön till dagis. Den 22:a skulle den komma! Den där inne som vi väntat och väntat på. Inte kom den den här månaden heller. Typiskt. Vi som längtat så. Inte fanns det så mycket kvar att boa med heller. Jag fortsatte jobba hemma en del så länge jag orkade. Sen lade jag mig på soffan.

Nästan 2 veckor innan Olle föddes

Mars
Olle föddes den 4 mars. Ut kom han till slut med en väldans fart. Kl 24 började värkarna och kl 04 föddes han. Den bästa dagen/natten! Som vi har väntat. Inte helt oväntat var det en till liten kille. Det blev en Olle eftersom vi gillar det namnet så mycket. Vi fick en massa besök av släkt och vänner den närmsta tiden efter. Äntligen började snön smälta efter vargavintern och vi njöt över att nu vara fyra i familjen.
Så söt och så liten

Vår fina, fina Olle

April
Den första tiden gick jättefort hemma. Det ammandes en hel del och lillebror växte så det knakade. Vi firade påsken både i Sandviken och på Söderkulla. Det blev vår! Arvid började använda pottan lite smått. Han var en stolt storebror som inte alls var svartsjuk över all tid och plats den nya familjemedlemman kom in och tog.


Maj
Vi kämpar på med vår lilla kille som visar sig vara en svårknäckt nöt. Han vill inte ha nappen, han vill inte ha flaskan, vill amma jämt och ville bli gungad i vagnen för att han skulle sova alls. Vagnen var det värsta och att ligga där är inte poplulärt speciellt inte när storebror måste hämtas på dagis. Men det härliga vädret gjorde det hela lättare och han var ju så snäll annars. Bara han fick äta när han ville var det fröjd här hemma. Mitt i all babyande passade vi på att renovera lite här hemma och lite nya tapeter tog plats. Vi åkte även på släktträff i Norrköping. Vi njöt för fulla muggar av bebismys även om vi nu lärt oss vad det innebär att numera ha två barn. Livet är härligt!


Juni
Sommaren kom och det var härligt att vara hemma. Vi premiärdoppade oss i sjöarna här i närheten. Vi uppvaktade morfar med en heldag i skärgården då han fyllt 65 år. Midsommar spenderades på Söderkulla och det avslöjades att en till liten familjemedlem ska ansluta till familjen Wacker. Vi bokade semestern till Kalmar. Olle började äta vanlig mat och började ta flaskan. En milsten för en utammad mamma! Det kändes så bra att sommaren äntligen var här!


Juli
Killarna fick en ny kusin. Lille Oskar föddes den 21 juli! Liggvagnen hade gjort sitt och blev utbytt inför semestern och vi kunde änligen njuta av en supernöjd lillebror i vagnen. Han är snabb med att lära sig saker vår lilla kille och han började rulla runt redan nu. Olle är en jättesnäll bebis och fick äntligen börja äta sig mätt på både ersättning och mat. Vi åkte till Kalmar och Öland på stugsemester och till våra familjer för att hälsa på. Arvids tal tog ett stort språng under sommaren och han började göra längre och längre meningar. Så roligt att lyssna på. Stolta är ju så klart vi föräldrar. Vi tog bort blöjan på Arvid och körde stenhårt med det. Det gick toppen och han är numera utan blöja.
Nya kusinen

Sommarbild på vår stora kille!


Aug
Semestern fortsatte någon vecka in i aug. Det var så skönt att alla i familjen var hemma. Faster Eva bjöd på kräftskiva. Arvid började på dagis igen i mitten av aug. Det var nog skönt att slippa sina föräldrar några dagar i veckan. Vi var på lilla Sixtens dop. Vi var här lyckligt ovetandes om att lillkillens begynnande sovproblem bara var början. Vi passade på att boka vår vintersemester till Thailand. 1 månad i värmen att se fram emot...



Sept
Vi lämnade Olle hos farmor och farfar för första gången och begav oss till Öregrund på bröllop. En magisk helg och Karin och Björn var så vackra. Vi föräldrar njöt över att få sova på hotell och festa tillsammans. Vi var på dop för lilla Agnes, som ju är Olles blivande fästmö (enligt deras föräldrar). Olle tar för sig och 6 månader gammal började han hänga på Arvids tripp trapp stol. Ja, då menar jag i ryggstödet högst upp med fötterna hängandes i luften. Inköp av en bebishjälm fick det bli!


Okt
Arvid fyllde 3 år och vi bjöd på storkalas. Det var full rulle och Arvid hade en jättemysig födelsedag. Vår fina kille! Vi hinner inte med. Snart är han ju inte vår lilla kille längre. Jag hann med en tjejhelg med Örebrotöserna. Det var mycket trevligt att träffa alla igen. Vi gjorde stan och fick välbehövlig vuxentid.


Nov
Det blev en tjejhelg igen men med Ladies 11 den här gången. Det blev en blöt natt med många skratt. Hur skoj som helst! Arvid klarade sin 3 års kontroll galant. Vi hälsade på i Sandviken över Halloween. Jag och småkillarna. Vi föräldrar har kämpat hela hösten med en liten Olle som sover dåligt om nätterna så vi är ganska slitna. Vi längtar tills han sover hela nätterna. Vår lilla godbit.


Dec
Olle tog sin första steg i början av dec! Vilken härlig dag! Han  blev riktigt snabb på benen innan månaden tog slut. Han till och med småspringer lite när brorsan jagar honom. Så söt! Vi firade julafton i Sandviken och mellandagarna på Söderkulla. Arvid fick upp ögonen för tomten. Nyår firades tillsammans med vänner hemma hos oss.

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan