2009-04-21

2009-04-21

Utvecklingssprång

Jag (en sådan smart mamma som jag är) har kommit på att Arvid är inne i ett sk utvecklingssprång. De inträffar 7 ggr under det första levnadsåret och Arvid har alltså nu gått in i nr 5 (hoppas jag). Det skulle förklara en hel del, men läser på familjeliv och i stort sett allt stämmer in:

Citat från familjeliv:
"Barnet lär sig att omvärlden är stor och själv är han eller hon bara en liten prick. Den leksak barnet vill leka med ligger onåbar uppe på en hylla. Mamma och pappa kan försvinna till ett annat rum och då är de borta. Det kan förstås kännas mycket skrämmande.

Nu sover barnet ofta sämre. Kanske har det svårt att somna eller vaknar tidigare. Kanske verkar det ha mardrömmar. Barnet blir blygare och vill helst ha mamma eller pappa riktigt nära för att ha koll på att ingen försvinner. Snuttesaker är viktiga."

Eftersom Arvid numera blir rädd för karlar (speciellt när han är trött), sover oroligt (vaknar ett antal ggr per natt) och är pigg redan kl 06 så borde det bero på detta. Vi får hoppas att det går över också och inte är något permanent.

Vis mamma har talat.

1 kommentar:

Farmor sa...

Hej på Er alla.

Då är det bra att Arvid har sina mysiga snuttisar.

Kram
Farmor

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan