2014-12-19

2014-12-19

Lite ord om allt möjligt och om Elsa

Jag och Elsa hängde inne i stan igår. Var på mysig lunchdate med en fd kund och hennes lilla bebis. Trevligt att fortsätta träffas under de här förutsättningarna istället. Vår date har blivit uppskjuten två gånger pga att mina barn varit sjuka. Elsa hade feber i måndagskväll och vi skulle träffats på tisdagen. Förra veckan var Olle sjuk dagen vi skulle träffats. Lite pinsamt att ställa in hela tiden när vi inte känner varandra så bra. Kan bli så ibland. Nu är alla friska och faktiskt så är nätterna riktigt bra just nu. Nappen en gång på Elsa inatt. Underbart för orken att få sova för en gångs skull.

Tyvärr bjöd inte Stockholm på något vidare väder igår. Regnigt och blåsigt. Vad är det för vinterväder? Katastrof. Nu verkar det ska vräka ner snö på måndag. Så klart då vi ska förflytta oss med bilen till julfirandet. Får se hur det går. Har ett svagt minne om att vi höll på att köra in i ett nedfallet träd förra gången vi skulle åka och fira jul på Söderkulla. Men det ger ju iaf hopp om en vit jul! Jippie! Tomteplanerna verkar vara spikade också. Blir nog hur bra som helst för barnen. Ser så fram emot julen nu. Så mysigt med familjen och alla djuren.

Apropå julen så var det ju sista dagen av dagislämning idag. Så jag har klarat av en hel termin nu. Klockan 08 har vi varit på plats VARJE morgon. Klockan har ringt 6.15 VARJE morgon och vi har tagit oss dit alla fyra med mätta magar och borstade tänder. Ok. Lite stressigt har det ju varit vissa dagar. Och kanske är det avsaknad av snö som gjort det möjligt att vi kommit i tid. Inte helt negativt med gröna gräsmattor fortfarande med andra ord. Men visst är jag värd en stor eloge. Typ världsmästare på morgonbestyr nu.

Elsa är som en liten kattunge här hemma. Allt nytt är intressant. Jag hängde upp pepparkakan vi bakat i fönstret. Den är så intressant och hon vill så gärna berätta att hon uppmärksammat den. Det gör hon varje gång hon ser den. Sötnosen! Andra färdigheter är att hon nu kan sätta på sig mössan själv (!). Det lärde sig Olle när han var typ 2,5 år. Hon har även ett intresse för skor (som sin mamma). Hon har fått nya Kavat sandaler inför resan och de försöker hon trä på sina små fötter (med blandad framgång). Så att hjälpa henne att klä på sig framöver kommer nog bli intressant när trotsen börjar sätta in. Pust.

Alltså kolla in buset i hennes ögon. -Det lyser bus! Som jag brukade säga till vår lilla Olle när han var i samma ålder.





Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan