2014-10-26

2014-10-26

Huset fullt - 1 + 6-årskalas!

Nu har två av våra fina barn firats ordentligt. Hela vårt hus var fullt med fina familjemedlemmar. Nästan alla var där utom sis, som kommer med barnen på onsdag. Tack alla för att ni tog er tid att fira våra finingar! Och tack för alla fina presenter de fått. Galet bortskämda verkligen. Elsa fick så fina dockor. Precis som vi önskat och som tur var var inte den ena den andra lik. Hon kommer att vara fint klädd framöver då hon fick en massa fina kläder, bland annat hennes kalasklänning. Arvid är ju bortskämd även han och fick fint lego (som han byggt hela kvällen igår och hela dagen idag tills det var färdigt), cool lampa som man byter färg på med fjärrkontroll, bok om rymden, jojo, fotbollsbyxor och en massa fina kläder. Jag var lite snabb med att plocka iordning idag så hann inte ta kort på presenterna samlade. Kanske kommer jag att ordna ett sånt foto ändå.

Arvid har väntat och väntat på kalasdagen. Det är stort att bli 6 år! Då har man full koll på läget och inser att det är väldigt skoj att fylla år. Men han har ju inte fyllt än utan räknar ned varje dag tills nu på tisdag, den 28:e. För det är ju när man är 6 år tänderna trillar ur och man får gluggar. Det är nog det han väntar mest på tror jag. För stapeln i tanddiagrammet i skolan gapar ju retligen tom ovanför Arvids namn. Fast det är fler som inte tappat än, men det är svårt att få honom att inse att han inte är ensam... Men kalas är ju näst bäst efter att verkligen fylla på riktigt och nu blev det äntligen av!

Vi firade med smörgåstårta, fikabröd och tårtor. Tror alla kände sig lite övergödda när de åkte hemåt. Som det ska vara när det vankas kalas. Kusinerna lekte fint som vanligt. Elsa skötte sig exemplariskt och njöt av uppståndelsen. Hon sov så bra hela förmiddagen och var glader hela kalaset igenom. Bra tajming verkligen!

Kalaset blev väldigt lyckat och lugnet lade sig återigen över huset runt 17-tiden. Kvällen spenderades med gourmetmiddag (köttbullar och makaroner då vi inte orkade annat), röjning efter kalas, legobygge och filmkväll (Captain Phillips, klart sevärd) innan vi stupade i säng efter en lång, intensiv och härligt trevlig dag! Tack alla återigen! Arvid var väldigt nöjd över sitt kalas och Elsa verkade inte annat än nöjd hon med!

Mycket nöjd kille (Kan verkligen rekommender den boken förresten. Grymt informativ och väldigt spännande tyckte Arvid när vi läste så här dagen efter)!

Claudia och Elsa

Lite lek kusiner emellan. 

Mingel

Smörgåstårta

Sång och tårta!

Farmor och Claudia med småtjejerna

Kusin Inez var där!

Farbror Göran

Ett försök till foto på huvudpersonerna... 

Arvid och Viktor blåser ljusen

Jag hjälper Elsa att blåsa hennes ljus

Alla hjälpte till att öppna paketen. :)

Fullt kaos!

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan