2014-10-08

2014-10-08

Brödraskapet och syskonskapet. Kärlek!

Olle har ju varit krasslig och var hemma i måndags. När han är hemma och inte hans storebror är det som om han helt tappar leklusten. Han går runt och väntar hela dagen på att Arvid ska komma hem. Frågar ungefär tusen gånger när han kommer och berättar att han minsann ska hoppa studsmatta med honom när han kommer. Det är väl syskonkärlek det! Inte blir det ju bättre av att man inte kan åka iväg på några roligheter när man är krasslig och inget av det vi föräldrar föreslår som lek lockar alls.


En härlig höstdag för bara några dagar sedan

Storebror matar lillebror med smultron

Arvid och Olle kivas givetvis en hel del. Ibland blir det något tjuvnyp och ibland blir det gråt. Fast för det mesta är de sams. Olle har väl lite svårt ibland att leka Arvids lekar och har inte ro att sitta och pyssla och rita någon längre stund (förutom om det är dags att göra armband för det älskar han)! Så när det är pysseldags för Arvid så är det tyvärr lite upplagt för konflikt för Olle kan ju så klart inte låta honom hålla på med det ostört. Han ska ju leka med honom istället! Inte lätt att vara lillebror alla gånger.

När de leker är det så klart brottning och bus mestadels (otippat). Det här med att sitta och köra bilar är inte lika intressant för Arvid längre och då gör inte Olle det heller. Men ibland får de ett ryck och då kan de göra det långa perioder. Elsa har börjat köra hon med och brummar lite när hon håller i en bil. Så sött! Utomhus är det springtävlingar, fotboll och cykling som gäller om vi inte går till någon lekpark. De är så fina ihop våra killar! Älskar att det blev två härliga killar och så lilla underbara Elsa. Det känns verkligen som vi vann högsta vinstlotten!


Fredagsmys med bus och tjim. Elsa älskar att leka med kökshandduken. Finingar! ♥

Men det här med utelek för tillfället; Jag ska väl vara ärlig och medge att jag är dålig på att hålla dem ute och leka redan denna relativt tidiga höst efter hämtning. Iofs så hämtar jag inte förrän 15.30 och då har de hunnit leka en massa på skolan/dagis redan och vi är oftast inte på tomten förrän vid 16. Vintern kanske kommer att locka mer till utelek! Återstår att se. Fast det får gärna bli en icke-vinter som förra året. Det fungerar det med.

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan