2014-09-27

2014-09-27

Vår hösthelg på Söderkulla

Olle har tjatat ihjäl oss hemma om att få åka. Äntligen var det dags! Vi åkte till Söderkulla efter jobbtid på fredagen. Resan upp gick fint och Elsa sover i bilen så längesom hon inte precis sovit innan vi ska åka. Så med planering går det alltid fint. Vi bjöds på finmiddag på fredagen chilli, vitlöksbröd och god sallad. Mums! Jag lyxade och sov en natt i pojkarnas rum. De har ju en våningsäng som de sover i och där inne finns även en 160 säng som Håkan brukar sova i. Jag och Elsa har sovit i Görans rum där det finns en 120 säng. Lättast så då Elsa ju har varit vaken en del om nätterna. Men nu fick alltså Håkan ta vinstlotten och sova med Elsa i Görans rum. Lyx att få sova en hel natt igen! Man blir som en ny människa.

Det var mycket som skulle göras. Det skulle fodras och vattnas hos tjurarna och det hjälpte så klart pojkarna till med. Kalkonruvningen skulle avbrytas då den gått överstyr. Äggen fick plockas bort. Blev lite fight mellan höna och tupp efter. Oklart vem som vann. Hugo blev även lite sur på Olle och följde efter honom. Kanske har han glömt det till nästa gång vi kommer. Olle var heller inte smart nog att hålla sig ur vägen. Får se vem som vinner den maktkampen. Fyrhjulingarna skulle köras och Valle skulle promeneras i koppel enligt Olle. Eller var det Valle som promenerade med Olle? Oklart det med. Det halmades även- Jag sprang en vända. Jobbigt som attans! 3,35 km i 5.59 tempo. Framåt gick det i alla fall. Tyvärr känns rumpan såhär efteråt av den korta rundan. Ska ta tag i det nu.

Jag och Arvid går/åker till postlådan

Dimmig förmiddag

Grötfrukost

Törstig katt

Barnen leker 

Olle går med Valle och Valle med Olle

Promenad

Matar fåglarna

Fina Arvid

Höstskörd

Det är gott med fika på Söderkulla. 

Olle ville verkligen jobba och tjatade om att vi måste gå ut och jobba. Han avverkade säkert en timme med att bära ved. Annika hade fixat fina jobbarhandskar som passade perfekt. Tänk om det håller i sig till tonåren och att han ser städande av sitt rum som ett jobb. Drömma kan man ju. :) Det blev en härlig helg med en massa friskluft. 
Fina jobbarkillarna

Barnen fick lära sig hur plankor blir till. Det är bra att veta!
Jobbfika

Vissa likheter finns

Elsa var så nöjd hela helgen och hon börjar vänja sig vid djuren, som var väldigt läskiga i somras. Katterna klassades ju till och med som spännande! Fina tjejen. Vi stannde till efter mellis på söndagen. På så sätt hann vi hem lagom till middag och Håkan kunde köra sin korpmatch utan stress. Tack snälla farmor och farfar för att ni tog hand om oss så fint och tack Göran för att vi fick sno ditt rum en sista gång och att du agerade lekledare så bra. Nu vet du hur det är att vara 3-barnspappa. :)


Finaste Elsa

Bus med farmor

Inget snack om var ögonfärgen kommer från för sida. :)

Alltid nära till skratt

Busfröken!

Fikadags!
Olle busar med lillasyster

Olle halmar

Olle styrde fulingen. Stor kille nu ju!

Fina farfar!

Alltså ser ni inte!? Fining!

Vackra höst!

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan