2014-05-30

2014-05-30

Om vår Elsa

Tänkte skriva ner några ord om lilla Elsa-Pelsa. Är så roligt att läsa sen när de blir större och tiden går ju så fort och så mycket händer med de små.

Elsa har åter blivit en glad bebis efter vår förkylning. En lättflörtad tjej och storebrorsorna älskar ju att busa med henne. Speciellt Olle som inte kan låta henne vara i fred när vi sitter vid matbordet. Tror jag får säga till honom 30 ggr under en måltid att han inte ska busa med Elsa.

Det är nog dags att sluta amma för hennes första tand tittade ut i början av veckan. Den första tanden är ju speciell. Tänk, nu är hon inte längre tandlös. Den kikade ut i nedre käken till vänster. Det är nog fler på gång vad jag kan se.

Hennes måltider ser ut ungefär så här: Gröt till frukost och lite amning innan förmiddagsluren, till lunch ca en halv stor burk med Hipps ekologiska mat (vi har kompromissat lite och kör bara ekologiskt istället för att laga eget). Frukt gillar hon inte. Till mellis blir det oftast en flaska ersättning och efter eftermiddagsluren blir det lite gröt eller mat en gång till. Sen försöker jag trycka i henne lite majsvälling innan hon somnar.

Bild från första utemiddagen i år (ett par veckor sedan)

Sömnen har väl mer att önska, men inte konstigt med alla sjukdomar som varit. Hon somnar i alla fall i sin egen säng på ca 5-10 min. Jag brukar ligga i vår säng och stoppa i nappen ett par ggr innan hon knoppar in. Så det är jättesmidigt. Under kvällarna sover hon riktigt fint och vi behöver nästan aldrig titta till henne innan vi lägger oss. Sen vaknar hon oftast någon gång mellan 24 och 03. Sedan är det ganska ryckig sömn efter det mellan oss. Då blir det en del amning. Inatt hostade hon en massa mellan 03 och 04. Efter 05 brukar det vara lugn sömn innan hon vaknar mellan 6.30 och 7. Det är rutiner iaf även om de gärna får bli bättre. Om hennes hosta ger med sig och alla tänder behagar kika ut tror jag faktiskt hon kommer att börja sova riktigt bra snart. Det är en förhoppning jag har.

Sovande sjuk Elsa med "Lilla pip", ett nytillskott på Söderkulla

Dagarna är nästan oförskämt lätta. Hon sover två långa stunder på ca 2h vardera. Så då hinner man ju alltid göra sånt som måste fixas och jag hinner med pojkarna med. Det är bara att lägga henne i vagnen med nappen och så sover hon på två röda. När hon är vaken är hon nöjd och glad och kan hänga med brorsorna och titta på vad de gör.

Finaste godbiten i gymmet.
(gymmet har vi precis avvecklat)
 
Hon gillar att hänga runt. Här med farbror Roger.

Snorig värre just nu. Antar att hennes tandsprickning inte hjälper till.

Elsa spanar på bröderna när de leker.

Hon förflyttar sig lite på golvet, men det är inte kontrollerat. Hon snurrar obehindrat och sitter fortfarande inte utan stöd. Favoritsysselsättningen hemma är nog gåstolen just nu.

Två favoriter. Gåstolen och tvättmaskinen.

Vi var och kollade upp hennes öron på ÖNH-mottagningen i Täby. De såg jättefina ut så just nu är det inga bekymmer med hennes öron och allt ser bra ut inför framtiden. De kollar upp så att inget hänger kvar för att hennes språkutveckling inte ska påverkas. Dock så sa de att det finns risk för att hon är ett "öronbarn" då hon fick öroninflammation vid så tidig ålder.

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan