2010-11-18

2010-11-18

Sovstrul

Det är nästan så att vi börjat ångra introduktionen av ny säng. Arvid far som en jojo upp och ner ur sängen om kvällarna. Han har inte lagt sig förrän 21.15 två kvällar nu. Vi föräldrar hinner till och med somna till lite innan han gör det. Arvid tycker det är jätteskoj att komma upp ur sängen och mötas av någon av oss. Han kramar oss och skrattar och går glatt tillbaka i sin säng där han stannar ungefär 10 sek, sen är han på väg till oss igen. Han blir helt uppe i varv och ser det hela som en lek. Tillslut är det ingen idé att försöka få honom att sova. Ignoreringsmetoden verkar inte heller fungera så bra då han bara hittar några leksaker att pilla med istället. Ikväll slutade det med att jag sa åt honom på skarpen och höll kvar honom i sängen en stund tills han lugnat ner sig och han insåg att han faktiskt är trött. Hoppas denna kamp kommer att sluta inom ett par dagar.

Helst vill vi ju inte gå tillbaka till spjälsängen igen då bebis ska ha den om ett par månader. Men nu åker vi ju till Thailand och sen är det jul. Så det kommer inte att vara så mkt rutiner i Arvids sovande framöver. Vi får ser hur långt vi kommit med rutinerna den 22 feb. Vore skönt om han kunde gå och lägga sig i tid då.

Är det någon därute som har något tips på hur man får en tvååring som inte förstår så mkt att stanna kvar i sängen och sova!? Det gick på ungefär 5 sek i spjälsängen. Hjälp, vi vill gärna ha lite vuxentid om kvällarna!

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan