2010-11-14

2010-11-14

Farsdag på Söderkulla

Halva vecka 26 är nu avklarad. Galet vad tiden går. Helgen har spenderats på Söderkulla och inväntar nu en smaskig lunch/middag innan vi styr kosan hemåt.

Vi blev presenterad för nytillskotten på gården, jättekaninerna och fyra små tjurar. Mammakanin passade på att få sin första kull ungar inatt. Vi fick tyvärr inte se dem då de ligger inbäddade under mammans avskavda ull från magen, men vi såg tydligt hur det rörde sig där under täcket.

Nästan alla taken på gården är nu omlagda mha av byggarbetarna. De har nog aldrig haft sån bra service på ngt arbetsställe förut. Kaffet är bryggt med både sockerkakor, äggmackor, stöveltork och brasan står tänd i gäststugan när de kommer på morgonen (oavsett vilken tid).

Vi firade farsdag med god middag. Pappa Håkan fick Frank Dandy kalsonger och pappastrumpor precis som sig bör på farsdag. Farfar Ulf fick sig en whiskey. Alla var nöjda.

Fick lite panik när jag insåg hur få arbetsdagar det är kvar tills vi ska åka. Nu blir det hårdkörning på jobbet för att hinna klart med sånt som måste göras innan avfärd. Detta ska varvas med lite resefixande och annat. Försökte mig på att klippa Arvid inför resan idag. Han gillar det verkligen inte, men med Dianas underhållning kom vi iaf 75%. Resten får göras någon annan dag. Nu hoppas vi att vi fått den fina barnsängen vi svarat på på blocket. Då har vi även en check på ny säng åt Arvid innan vi åker.


Arvid och farmor matar kalkonerna som nu nästan vuxit om Arvid.

Goda är dom men vackra är dom då inte!

Den här gången rattade Arvid traktorn nästan helt själv! Övning ger färdighet!

Arvid och mamma. Mamman i sin braiga få-plats-med-magen vinterjacka.

Fårhuset får sig ett nytt tak

Jag i vintermundering

Tjurarna har blivit stora killar

Mamma kanin med sitt nybyggda bo av hår i bakgrunden

Pappa kanin

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan