2015-09-16

2015-09-16

Några tips till Kolmården

De sista två semesterdagarna, närmare bestämt den 13-14 aug 2015 åkte vi till Kolmården. Vi har suktat länge att åka dit. Egentligen hade vi en vistelse inbokad tidigare, men den blev inställd då vi spontanbokade vår resa till Turkiet i juli. Nu valde vi istället att vänta till slutet av högsäsongen för att inte hamna i värsta folkhavet. Det visade sig vara ett klokt val. Vi fick två finfina dagar och hela familjen hade det superbra. Det var ganska mycket folk, tillräckligt för att det skulle bli en del köande till attraktionerna, men det var inte kaotiskt på något sätt. Vi trivdes som fisken i vattnet. Vänta till senare delen av sommaren att åka dit om du har möjlighet. Tummen upp för nya Bamses värld också! Men hur bokar man då bäst sin vistelse till parken?

Det kan upplevas som ganska dyrt att gå in Kolmården, men det finns faktiskt ganska enkla tips på att få billigare inträde. Och nu när det faktiskt finns en hel karuseller så kan man ju se det som att åkband ju ingår i priset då alla attraktioner är gratis inne i parken.

En dags inträde kostar nästan lika mycket som två dagar, så varför inte stanna två dagar när du ändå är på plats? Och jag lovar dig, vi hann typ halva parken första dagen och behövde verkligen två dagar för att hinna se och göra allt. Om vi nu ens hann allt på två dagar? Nu förstår jag ju så klart att två dagar innebär högre utgifter på t.ex. mat m.m. Men det blir ju mer valuta för pengarna och vill man spara på mat så finns det ju så många fina matplatser inne i parken att ta med sin picknickkorg till.

Ett annat tips är att nyttja rabatter genom andra entréer du betalat under sommaren. Nu hade vi nästan avverkat alla nöjesparker i Sverige under sommaren kändes det som och hade därmed samlat på oss en massa 30% rabatter. Dessa kasserar man in genom att spara biljetter från andra parker inom samma konsern. I vårt fall hade vi besökt både Furuvik och Gröna Lund tidigare under säsongen och sparat biljetterna eller kvitton från dessa besök (eller varför inte be någon bekant att spara deras biljetter?). Det drar ju ner priset avsevärt, speciellt eftersom de går att nyttja även på 2-dagarsbiljetten. Tips!

Därav bokade vi inget hotellpaket på t.ex. Vildmarkshotellet eller Scandic utan bodde på ett Scandichotell inne i Norrköping och köpte biljetter separat. Det gick ju fint det med! Så det är väl det sista tipset; Att boka ett hotellpaket till en djur/nöjespark brukar nästan innebära att man betalar för hotellrummet och får entrén på köpet. T.ex. gör vi alltid så när vi besöker Parken Zoo i Eskilstuna. I fallet när vi kollade upp detta alternativ för Kolmården landade ett hotellpaket på ca 3000 kr för hotellnatt och inträde för 5 personer dvs dyrare än en hotellnatt, men ändå billigare än att köpa de båda separat till fullt pris. Alternativet vi valde gjorde att vårt entrépris istället landade på ca 1327 kr. Det är mer än väl godkänt pris för två dagar på Sveriges finaste djurpark (och kanske kan man nu även kalla den nöjespark?).

Ett inlägg om våra dagar i parken ska komma inom kort nu när jag fått upp skrivångan igen!






Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan