2015-09-15

2015-09-15

Äntligen en helg på Söderkulla

Det är nästan tre långa månader sedan vi firade midsommar på Söderkulla och sedan dess har vi faktiskt inte varit där. Så det var så klart så härligt att vara tillbaka hos farmor och farfar igen i helgen som var.

Det var inte strålande väder, men helt ok. Det var förflyttning av ved på jobbschemat. All ved ska helst in i vedboden innan det blir kallt och regn (och snö). Och killarna drog på sig jobbhandskar och jobbat flitigt. Så duktiga! De körde skottkärror, lassade på och av veden, men att köra fulla skottkärror var för tungt. Kanske går gränsen för vad som kallas barnarbete där. Men de klagade inte utan frågade till och med båda dagarna om de fick hjälpa till att jobba.

Vi besökte småkalvarna (samma som jag klappade på i somras) ute på ängarna och matade dem med en massa goda grönsaker och frukt (sjukt vad affärerna bara slänger fina grönsaker). De STOORA killarna fick sig så klart en del med. Fast där går gränsen. Till dem går jag inte in i onödan. 600 kg muskler vill jag inte stå ivägen för även om de verkar hur snälla och keliga som helst.

Elsa är inte alls rädd för djuren längre och klappar både Valle och katterna. Sotis till och med lägger sig ned och låter sig klappas. Så fint att de fyller tomrummet efter Figge. Hugo (mördarkalkonen) låses ju tyvärr in för att vi ska klara livhanken, men Elsa var glatt fram och pratade med honom utanför hönshuset. Han var inte lika nöjd. Om hon bara visste... Hon åkte även lilla fyrhjulingen för första gången. Arvid satt bakom och styrde. Han var så försiktig och Elsa njöt. Hon ville inte gå av! :)

Och förresten nu när jag ändå har er på tråden så finns det möjlighet att köpa nötkött från Söderkullagård för 130 kr/kg. Kött från så fina djur som går ute året om. Riktigt kvalitetskött. En kvarts djur väger ca 45 kg och drygt hälften är köttfärs och övrigt är vacuumförpackade bitar såsom oxfile, högrev, innanlår, fransyska, entrecote, ytterlår och bogstek. Leverans i mitten av november hem till oss alternativ för upphämtning längs med E4 vid Tierpavfarten om du bor norröver. Maila eller ring mig vid intresse.

Det blev en supermysig helg och hoppas verkligen att vi får till nästa resa upp ganska snart. Tack snälla för att ni alltid tar så bra hand om oss. ♥



Elsa vägrar hårspänne, men här lyckas vi iaf en gång.

Farmor och farfar

Stora vedhögen blir lite mindre

Elsa åker snålskjuts

Hönorna får sig lite havre



Busungen!

Killarna matar vedtransportören

En tur ner till hagarna

De STORA killarna och bara en låg liten tråd i fothöjd mellan oss. Scary!

Hårdmacka är ju gott







Hönsen blir snuvade på brödet

Premiäråk för Elsa




Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan