2012-09-02

2012-09-02

Lite om allt

Det har verkligen varit några galna veckor sedan Olle började förskolan. Det var med skön känsla det blev helg så att vi hinner med att pusta ut lite. Det är ganska kämpigt att bara sova varannan natt när man jobbar. Vi har därav inte haft så många aktiviteter inplanerade för helgen. Det som är positivt är att det blivit lite bättre med sömnen i helgen. Nu vaknar han bara två ggr under natten, men är iofs pigg från halv sju. Det är dock ett bra steg i rätt riktning. Nu är det nya friska tag för nästa vecka.

Det blir lite ändrad schemaläggning från och med imorgon. Förskolan har tidigare lagt frukosten så vi måste vara där senast 7.25 för att få frukost. Det innebär att vi lämnar en halvtimme tidigare än vi gjort hittills. Det får gå! Vi vinner ändå inget på att ge frukosten hemma. Fördelen är ju att den som lämnat kan komma hem lite tidigare. Åtta är ändå sent som det är nu. Vi har kört på det för att Olle ska få en liten mjukstart.

Arvid och Olle har börjat leka en hel del tillsammans på sina rum. Dock så har de en ovana att hoppa i gästsängen i Olles rum. I lördags var olyckan framme när vi inte hörde att de var där och busade. Olle vurpade ner och slog i örat. Han måste ha slagit i något i fallet ner då han fick en spricka i örat. Det såg lite otäckt ut, men blödde nästan inget. Vilken tur att vi då har en läkare som granne. Knatade över dit för lite rådgivning (för vem orkar ta sig till akuten och vänta ett antal timmar, för att få konstaterat att det inte behövs sy, en lördageftermiddag?). Hon sa att det hade behövts sy om kanterna inte går ihop av sig själv när man drar isär såret. Fast nu gick de ihop så fint efter hon särade lite på kanterna så det räcker med att vi håller det rent. Olle är duktig också och är inte alls där och känner. Så det gick bra den här gången.

Bror med familj var och lekte med oss i lördags. Innan det hade vi granntjejen över för lek med Arvid. Så hela lördagen var det mycket lek helt enkelt! Vi avslutade med en härligt god middag av helstekt rostbiff med potatisgratäng, filmkväll (The avengers) och soffmys. Arvid fick sig en hårfrisering idag. Hans tjocka kalufs behövde få sig en omgång innan dagisfotograferingen om en vecka.


Nyfrissad. Torr frisyr får dokumenteras någon annan dag.

Olles öronskada

Full koncentration i badet

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan