2012-09-04

2012-09-04

Flera orsaker att fira!

Våra yngsta älsklingar fyller jämnt idag! Man kan faktiskt ha två yngsta älsklingar. Eller jämnt och jämnt. Den ena yngsta älsklingen är min lillasyster som är ett år från att fylla jämnt! Stor grattiskram!

Den andra yngsta älsklingen är Olle som fyller 1,5 år idag. Det är inte särskilt jämnt det heller. Tänk, 1,5 år med vår fantastiska lilla son. Han som hängde i översta kanten på Arvids tripp-trapp-stol när han var bara 6 mån. För att sedan släppa och dunsa ner i golvet. Så har det sedan fortsatt. Han började gå vid 9 mån och nu springer han så fort att vi knappt hänger med. En klätternisse är han med. Igårkväll stod han på TV bänken framför TVn. Det är ungefär 10 cm plats där så självklart är det tillräckligt att balansera på.

Han kan bokstäver och även prata några ord. Han pekar nu ut A, O, M och X på bokstavspusslet och kan även härma ljuden. Det är ungefär lika många bokstäver som ord han kan som är: Mamma, Oj, Där, Den, Hej. Vi tycker även att vi hört napp och traktor, men det var ett tag sedan vi hörde dem nu. Det tog ungefär en vecka på dagis och nu kan han även ordet Nej. :) Om vi frågar om han kan säga pappa så skrattar han bara, tar i som bara den och säger -Mamma! Han är så väl medveten om att han busar.

Han kan även härma djur som ankan, hunden, katten och kossan. Han pekar alltid på rätt saker i bildböckerna så han kan en väldans massa ord. Vill inte vet hur det ska bli när han börjar prata mera. Arvid hade en skön kommentar i morse: -Men! Mamma, Olle är ju faktiskt tyst!! Som att det var världens konstigaste grej. Sötnosar.

Annars är han en riktigt kramgo kille och gillar att sitta i knät eller bredvid oss i sängen. Han och brorsan är som små lejonungar som tumlar runt i soffan när de brottas. Han delar gärna ut lite kramar och gärna till dem som är mindre vilket inte alltid är så lyckat då han lyckas ha omkull dem. Han river gärna ut alla barnböcker ur bokhyllan och sätter sig sedan mitt bland dem och bläddrar. Andra hoppisar han har är att vattna blommor, åka på brorsan sparkcykel, leka i sandlådan, köra med bilar, åka bobbycar (han börjar bli grym på det nu), dricka upp all juice, kasta leksaker och titta på Pingu.

Han blir superledsen när vi lämnar honom på förskolan, men inte alls när vi hämtar. Då visar han bara vad han leker med och fortsätter med det. Det var lite kort om vad vår 1,5 åring sysselsätter oss föräldrar med och det älskar vi dig för!

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan