2012-02-18

2012-02-18

Framme på Koh Chang!

Vi är nu framme i paradiset! Nu har vi landat på vår första anhalt Koh Chang Paradise Resort på stranden Klong Prao. Vi stannar i nästan två veckor och ska sen testa en annan del av ön (tror vi). Jag sitter nu i en solstol under en palm (bara så ni vet :)).

Resan gick toppen även om den var väldigt lång. Det tog nästan precis 24 h från dörr till dörr. Turkish Airlines levererade fint och på långflygningen fick vi åka ett tipp topp plan och det var till och med god mat(för att vara på ett flygplan). Vi lyckades även boka platser med extra benutrymme gratis online 24 h innan avfärd. Olle fick även en liten sovkorg där han sov hela natten. Även om han vaknade ett antal ggr. Han rör sig så mkt och han låg oftast med rumpan rakt upp i vädret. Det såg så roligt ut! Båda stoppen (i Istanbul och Bangkok) gick fint även om den i Bangkok var lite stressig där vi behövde hämta ut och checka in bagaget. När vi trodde att vi var safe och resan gått 100% bra var det bara taxiresan från Trat flygplats till Koh Chang kvar. Chauffören sa att den skulle ta en timme. Den tog 3h. Vi missade bilfärjan och fick vänta. Det började ösregna (som det bara kan göra i tropikerna) och vi hade bara ätit lite snacks på planet på hela dagen. Vi hann aldrig äta på flygplatsen som planerat. Ingen var munter just då. Båda killarna hade en kort session av freak där en stund.

Det öste ner hela kvällen när vi kom fram och även första förmiddagen (idag) här. Men idag kändes det helt ok ändå då alla sov till kl 8 i morse. Utvilad gör ju inget regn ngnting! Nu har det övergått till mulet. Olle sover just nu i vagnen och vi har lekt på stranden hela dagen. Vi har tagit fruktsallad till mellis och hunnit druckit vår första Singha. Olle ÄLSKAR havet och har sprungit i vattenbrynet hela dagen och asgarvat. En riktig ryggdödare då man måste hålla honom i ena handen hela tiden. Han kanske får snurr på hur man går i vatten om ett par dagar hoppas vi. Arvid har bokstavligen stått och hoppat i sanden av upprymdhet. Så roligt är det att vara i Thailand! 

Håkan är på affären och fixar lite förnödenheter (blöjor, schampo, solcreme och sånt). Allt känns underbart och i morgon kommer solen. Bra med en molnig startdag för våra stackars bleka kroppar! Internet kostar skjortan så räkna inte med blogguppdateringar varje dag. Allt blir tyvärr lite dyrare när man väljer att bo på lite finare ställen. Sånt man får leva med. Bilder kommer dock inom kort. Lite svårt att få till det nere på stranden... Det enda orosmolnet just nu är att Olle bara verkar vilja äta burkmat och vi har bara 10 burkar med oss. Det ordnar sig nog. Kanske finns att köpa här också. Annars har vi både gröt, ersättning och välling med oss. Vi har det jättemysigt hittills och det blir en underbar månad tillsammans med familjen. Kram till alla er hemma! Speciellt till lille kusinen Alfred som vi tyvärr inte hann träffa innan vi åkte.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej. Härligt att ni framme och att det gick hyfsat bra. Kul att killarna trivs. Arvid som har väntat så på att få åka till Thailand! Idag håller vi på att packa, så det känns härligt att åka snart!
kramkram till er alla!
Mormor&Stefan

Lisa sa...

Vad skönt med en så bra resa!
Känner igen det där med att "små" etapper man inte alls oroat sig för innan blir de värsta. Långflygningar osv är man så väl förberedd för så de går bra, sen kommer en liten entimmes som sista och man tänker inte alls att det kan bli tufft. Tre timmar i bil och väntetid i regn låter mkt jobbigt.

Men värt, låter härligt i paradiset! Hoppas på bilder sen också :)

Moln är ju också rätt skönt när man har små barn.. Och solen tar ändå, konstigt nog!

Ta en Singha för mig med, saknar redan :)

Kram

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan