2010-02-07

2010-02-07

Recension Lanta Resort Bungalows

För en vecka sen kom vi hem från en 3 veckor lång semester på Koh Lanta. Vi bokade resan med Ving och bodde i Superior bungalow på Lanta Resort. Bungalowen var ganska enkelt möblerad och det var fräsch känsla med klinkergolv i både rum och badrum. Den bestod av ett stort rum med dubbelsäng och ett stort badrum med dusch. Den fanns TV och kylskåp, men ingen hårtork eller möjlighet till att göra kaffe eller te. Det fanns en veranda med stolar på framsidan. Vi är verkligen jättenöjda med hela upplevelsen. Det enda som var lite jobbigt var att det kom in små små myror om man lämnade framme något ätbart. Det var dock bara att undvika detta.

Bungalowerna är en del av hotellet. Samma personal jobbar på båda ställena och servicen var verkligen kanon på alla sätt. All personal var väldigt vänliga och hjälpsamma. Vi skaffade oss flera vänner. Hotellet ligger ca 200-300 m högre upp från stranden. Där äter man frukost, poolerna, taxi service och reception ligger även där. Man har en reception nere vid stranden och bungalowerna också så man slipper gå upp till hotellet om man vill få hjälp med något. Det var bra vägar inom området så det var lätt att ta sig mellan hotellet och bungalowen med barnvagn. Vagnen behövde aldrig bäras upp för trappor t.ex.

Hotellfrukosten var väldigt bra. Man fick bl.a. pannkakor, skinka, toast, färska grönsaker & frukter, youghurt & müsli, kaffe & te, nudlar, korv, bacon, juice, färsklagad omelett m.m. Det enda man saknade var lite fler pålägg såsom ost.

Poolområdet var väldigt stort och fint med en stor vacker djup pool och en stor barnpool. Barnpoolen var 40-60 cm djup och hade sektioner med bubblande vatten. Mycket populär av vårt barn. Det var lugnt och det låg max ca 5 familjer per dag på hela området under de veckor vi var där. De har en restaurang som serverade pasta, hamburgare, sallad och goda fruktdrinkar vid poolen. Det var dock dyrt i jämförelse med restaurangerna nere på stranden, men smidig.

Vi reste med barn och hade bokat en barnsäng. Vi ringde innan och kollade att det var ok men engelskan är inte alltid den bästa hos thailändarna. När vi väl kom dit visade det sig att det bodde så många barn på hotellet att barnsängarna var slut. Men då ordnade de en barnsäng från ett annat hotell. Mycket bra service tycker vi! Vi fick även låna en vattenkokare så att vi kunde laga välling.

Det ligger restauranger längs med stranden nedanför bungalowerna. Det är en lugn men vacker strand och det finns stort utbud på matställen och massageställen. Vi hittade snabbt favoritrestauranger som vi återkom till. Hotellets restaurang vid bungalowerna är inte att rekommendera då servicen var sådär och de tog överpriser.

Havet blir djupt ganska fort på Long beach (Prae-ae), redan efter några meter. Botten är fin och stranden med. Stranden är inte så bred, men den är lugn ändå. Det är kanske inte den finaste sanden jag sett i Thailand, men den är helt ok kan jag lova! Det finns gott om platser under träden att ha sina solstolar om man vill ha skugga (t.ex. med barn). Vi fick ta solstolar på morgonen innan vi åt frukost för att vi skulle vara säkra att få några. Men gjorde vi det var det aldrig problem att få dem. Vi njöt av många underbart vackra dagar och solnedgångar på stranden.

Man fick en flaska vatten per person och dag av hotellet så man slapp köpa hem så mycket. Det var en bit (ca 5-10 min) bortanför hotellet om man skulle handla vilket kanske är den enda lilla nackdelen med det här underbara stället. Jag kan verkligen rekommendera Lanta resort till alla som funderar vart de ska bo på Koh Lanta! Fråga gärna om ni undrar över något.

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan