2009-10-20

2009-10-20

Pragweekend på tu man hand

Då var vår underbara helg i Prag tyvärr över. Vi landade i eftermiddags i ett blygrått Stockholm. Vi har haft det toppen och har haft en helg som blir svår att glömma. Hotellet var kanon, maten var god, ölen var god och billig, folket vänligt, staden romantisk. Ja, jag kan fortsätta och göra listan ännu längre.

Vi kom fram i lördags till vårt hotell Metropol (recension av hotell och restauranger kommer separat). Tog en spontanpromenad ut på stan för att känna på stan. Avslutade med en middag i turistkvarteren i gamla stan. Vi blev lurade som vanligt. Sista gången vi åt middag där. Hädanefter hittade vi till samma ställen som de lokala vilket gjorde maten och drickat både godare och billigare. Vi klagade inte då ett glas vin gick loss på 20 kr och ölen för ca 15. Helt ok. Finöl var det också. Tyvärr var det både lite kallt och regnigt de första dagarna, men med lite god anda och många kaffepausar så höll vi modet uppe. Solen kom till sist och förgyllde våra sista dagar.

Under söndagen började vi sedan beta av alla sevärdheter värda att nämnas. Efter långa och mysiga promenader lyxade vi till det med god mat och thai massage emellanåt.


Prag är verkligen underbart vackert. Det finns liksom inga fula byggnader. Spelar ingen roll om de inte har renoverat fasaden på ca 300 år så är de ju ändå vackra... Man vänder huvudet åt ett håll så slår det den underbara vy man precis hade. Man börjar leta i guideboken vilket sevärdhet man har framför sig, men det visar sig vara en byggnad bland alla andra. Jag är grymt nöjd med vår fantastiska helg. Prag svarade upp mot alla höga förväntningar. Tack snälla Håkan för den underbara 30-årspresenten. Älskar dig!

Vaclavplatsen
Äntligen lite sol
En gata bland de andra (säger en del om stadens vackerhet)
Utsikt från Petřínkullen
Ursöta små restauranger fanns det gott om
Mmm. Det blev några cappucinos...
Kära föräldrar på semester

Underbar utsikt mot borgen och katedralen

2 kommentarer:

Smilingmom sa...

Prag är otroligt romantiskt! Hoppas ni hade det underbart. Glömde och tipsa om den kubanska restaurangen vi besökte när vi var där.

Kram kram

Margith sa...

Välkomna hem igen. Det verkar ha varit en mysig weekend! jag ser fram emot att resa dit någon gång!
Arvid verkar ha roat sig under tiden. Traktorer är spännande ting. Ses på söndag!
KramKram

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan