2015-04-14

2015-04-14

En fin påskhelg - påsken 2015

Det blev en kylig påsk! Det är ju så olika hur den ligger på året. Förra året var den riktigt fin om jag kommer ihåg rätt (även om mamma ju gick bort dagarna innan...). Även denna påsk var vi på Söderkulla. Vi var ju sjuka en del innan och det visade sig ju att Olle inte alls var frisk utan jju blev sämre när vi kom dit. Han blev soffliggandes nästan hela helgen med feber tyvärr. Men, men.

Det var full aktivitet för oss andra. Med en massa kids samlade blir det lätt så. :) Vi trotsade vädret alla dagar och diverse gårdssysslor blev avverkade (vissa var väl iofs kanske mer för att de var roliga än att de bidrog med så mycket). Veden klövs en del och killarna älskar att hjälpa till, men de får så klart passa sina små fingrar. Alla lammen vägdes och Håkan fångade lamm för glatta livet och Gigi skötte vågen. Barnen agerade åskådare. Elsa börjar bli riktigt bekväm på gården och spatserar runt och kikar bl.a. en hel del på hönorna. Fåren är lite högljudda än enligt henne och Valle är lite väl snabb i rörelserna. Men han är SÅ intressant. Så snart har han nog fått henne att nöta med frisbeen också. Figges plats på bänken i köket var så tom, så tom tyvärr. Vi kommer alltid att tänka på honom när vi ser den tomma bänken, där han brukade sova ungefär 80% av året. Han fiskade in oss med tassen när han ville gosa. Vi saknar dig Figge!

Vi njöt av supergod påskmat och jag avverkade en löparrunda i snålblåsten (som tyvärr gav mig knäont). Tänkte stretcha lite ute, men blev injagad av arga kalkonen Hugo och han är inte att leka med. Nu har han skaffat sig en till fiende. hehe. Och mig ska man inte jiddra med. Kan bli kalkonstek i jul? Vad säger ni Uffe & Diana? ;)

Vi dokumenterade Arvids påsk extra noggrant då han hade som läxa att ta med sig bilder från sitt påsklov och som han ska skriva om i skolan. Arvid rattade bl.a. stora traktorn nästan helt själv. Kanske mäktar jag med att ladda upp filmen från det här på bloggen. Som ni märker hade vi en fin påsk med familjen trots lite sjukdomar. Vi var borta fre-sön och åkte sedan hem för att ta en sista dag hemma innan jobbstart. Tack alla för att vi fick komma och för allt ni ordnat. ♥





















Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan