2011-06-29

2011-06-29

And one more

Jaha det visar sig att Olle är inne i ännu ett utvecklingssprång. Det är nu språng nummer 4. Det märker jag väl då han gärna vill sitta på mig fastän han precis har sovit och ätit. Tur att det är varmt ute så att han kan sitta i vagnen medan jag äter frukost ute. Där är det ganska ok. För gym och babysitter är inget alternativ när han är på det humöret. Nu får vi se till att ägna lite mer tid åt gos åt vår lilla son så att vi tar oss igenom språnget snabbt! Så här skrivs det bland annat på nätet om språng 4:

"Språng 4

Mellan 14 och 17 veckor gammalt börjar nästa period, då barnet är i stort behov av tröst och närhet. Från och med nu är klängperioderna längre än tidigare. Just den här perioden kan vara i fem-sex veckor, men kan också vara så kort som en vecka.

Vid det fjärde språnget, när barnet är ungefär 18-20 veckor, träder den in i det som Hetty van Rijt och Frans X Plooij kallar händelsevärlden. Då lär sig barnet att göra en kedja av saker. Tidigare, vid 12 veckor, kunde barnet gripa om en skallra, punkt slut. Nu kan barnet gripa om skallran, skaka den, vända den, titta på den och stoppa den i munnen. Att göra sådana händelsekedjor verkar kanske enkelt, men är ganska komplicerat. Barnets ljud börjar bli mer nyansrika och sammansatta. Nu kan man få höra ljud som låter som ”mamma” och ”pappa”. En annan viktig upptäckt för barnet är att saker finns fast de inte syns. Dags för kurragömmalekar!" från familjeliv.se

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan