2015-07-21

2015-07-21

Hemresor är inte vår grej. Som sagt.

Just det ja, det här med hemresor är inte vår grej. Flyget till Turkiet gick väldigt smidigt, men inte hem. Nej, inte alls. Det var redan terrorvarning på flygtiderna då vi skulle anlända till Arlanda mitt inatten enligt ordinarie tidtabell. Men redan när vi satte oss i transferbussen till flygplatsen fick vi veta att planet på flygningen innan blivit träffat av blixten på Östersjön och vänt tillbaka till Stockholm. Suck. Så förseningar var att vänta så klart. Att Elsa kissade igenom i bussen var bara gräddet på moset liksom. Har väl inte hänt senaste halvåret typ, men nu skulle det hända så klart. Vi skulle checka in som vanligt sa de och mina farhågor blev besannade. Flygtiden förändrades först till kl 01 och sedan till kl 03. Men då visste vi att flyget fortfarande var i Stockholm och att vi inte skulle komma iväg de tiderna. Bara att försöka hålla barnen glada och fördriva tiden med andra ord. Inte så lätt på en flygplats....

Kl 02 blev vi erbjudna hotellrum på ngt motell som vi skulle bussas iväg till. Då hade våra underbart duktiga barn redan somnat i barnvagn och på stolar på flygplatsen och vi visste att flyget antagligen skulle gå kl 07 och att vi var tvugna att vara tillbaka ca 04.30. Inte läge att slita upp dem och åka iväg för ett par timmar på motell med andra ord. Om de kommit med rummet lite tidigare så kanske... Nu var det istället upp till oss vuxna att hålla oss vakna och vakta barn och tillhörigheter. Vi flyttade runt dem alla några gånger till gater som inte skulle ha några avgångar för att få lite lugn och ro. Tacka vet jag vår Phil and Teds som fick bekänna färg. Den är inte av senaste modell, har blivit rostig och dann i skruvarna, men levererar varje resa. Den har säkert varit med på ett tiotal längre resor nu. Så nöjd att ha den som resevagn. Olle kunde nu sova i fram och Elsa i bak. Där sov de faktiskt helt ok i ca 6 h tills det var dags att boarda kl 06.30. Arvid fick nöja sig med att sova på bänkarna. Så glad att vi hade med Elsas kuddar som vi kunde använda.


Elsa i bara blöjan. Var så varmt och shortsen hade hon ju redan smutsat ner. :)


Försöker hålla mig vaken

Våra duktiga barn!

Då hade jag och Håkan varit vakna precis hela natten och vi var mer än möra. Vi tror fortfarande inte att vi återhämtat oss då vi masar oss upp ur sängen vid 8-9 på morgonen. Elsa sover så länge faktiskt och killarna de sysselsätter ju sig själva när de vaknar.

Under de 8h vi spenderade på flygplatsen erbjöds vi en pizzaslice av Apollo. Inte med vatten utan med läsk. Om man ville ha vatten fick vi betala det själva. På morgonen erbjöds mackor, men bara till de som inte valt att ta en pizzaslice under natten. Ett skämt med andra ord. Någon Apollopersonal såg vi inte till på hela natten trots att de visste att vi inte skulle komma iväg på x antal timmar. Ytterligare pinsamt dålig service. Apollo kunde ju så klart inte göra något åt blixtnedslaget och jag är mer än glad över att de gjorde grundliga kontroller av planet, men man kan åtmintone begära att de har en person på plats att ställa frågor till när de vet att vi skulle bli så försenade redan på väg till flygplatsen. Dåligt!!

Nåväl. Flyget hem gick slutligen bra och jag har nog aldrig haft så trevlig kabinpersonal någonsin på någon flygning. Stor eloge till Novair på den punkten. Skönt att vara hemma igen, men vädret har vi mer att önska av här hemma. Än har vi nog inte haft någon dag utan regn på en hel vecka. Det hinner nog ändra sig på de 3,5 veckor av semester som återstår. Hoppas jag. :)

Lite småtrötta på flyget hem... :)

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan