2015-07-21

2015-07-21

Elsa på semester!

Vår lilla skruttfia är nog den som fick styra vår semester mest. Det blir ju lätt så. De minsta har mest att säga till om. Som det ska vara! Vi anpassade schemat lite efter henne. Hon pallade med värmen och de långa dagarna riktigt bra trots allt. Vi hade mellan 30-35 grader skulle jag tro under hela resan. Lite oklart då det alltid visade samma temperatur vid poolen.

Vår älskade Elsa på middag


Elsa badade hur som hela förmiddagarna med oss. Det var tröttsamt och lite svårt att hålla henne nöjd hela vägen fram till lunchen. Men med lite vilja och genom att uppmuntra till lekar i poolen gick det vägen de allra flesta dagarna. För det mesta var hon som en liten solstråle i vattnet. Lunchen serverades vid poolrestaurangen från kl 12 så var inte så länge vi behövde härda om hon började bli sliten. Hon flyter runt så fint med sina badringar, men hon gillade mest att stå i midjehögt vatten och leka med spadar m.m.




Vi njöt av goda luncher i bara badkläderna (vi försökte hålla oss lite mer dressade de första dagarna, men insåg att det var för varmt med kläder på). Det fanns goda salladsblandningar, något köttigt såsom kycklingkebab, köttgryta eller lammfärs. Det fanns alltid pasta och pastasås. Så klart även pizza och pommes typ varje dag (gud vad folk kan trycka i sig bara för att de är på semester). Så luncherna fungerade fint för hela familjen. Visst lärde sig Elsa även ordet -Doppa, som att doppa pommes i ketchup. Men inte varje dag och definitivt inte överfyllda tallrikar. Glassbaren öppnade kl 13 och barnens första glass för dagen intogs då. Det blev ett par per dag. Så klart även för Elsa som nu lärt sig säga ordet -Glass efter ca två dagar på plats. Som det ska vara på semester och är man nr 3 så är man. Då ska det ätas glass med brorsorna.







Svettigt

Melonmonstret


Elsa älskar katter. Hon har nog ärvt det av Olle. Så klart bodde det en kattfamilj på vägen från vårt rum till poolen. Där blev vi kvar några minuter varje gång vi gick förbi. Så klart har hon även lärt sig ordet -Katt på resan. :)

Olle försöker få sig lite kel.


Så söta. Nästan så att vi skulle tagit med en hem.

Elsa sov två timmar efter lunch. Då var det dags för killarna att springa bort till vattenrutschkanorna. Jag och Håkan passade på att softa lite och jag läste böcker. Alla barnen har sovit gott i Phil and Teds vagnen och eftersom den har helt öppet i bak blir det luftigt trots värmen.

Sovning med en utsikt

Annars så är det ju lite så där med att hålla barnen nöjda vid middagsbordet. Tycker det gick riktigt fint ändå. Vi valde att sitta på ett visst ställe vid restuangen varje kväll. Utanför fanns en fin yta att sparka boll på och vi skickade ut killarna där nästan varje kväll. 


Elsa var för det mesta nöjd, så länge som hon fick melon att knapra på så var det frid och fröjd. Hon stoppade säkert i sig 10 kg melon på resan. Hon föråt sig på vattenmelon så nu är det bara gröna meloner som duger. Sen snodde vi även halva frukostransonen med russin med oss att ha som nödlösning. Det är alltid bra att kunna trolla fram lite socker om det skulle behövas. Det är ju annars så smidigt med all inclusive att vi kan hämta den mat som vi tror passar och passar inte den har vi fler chanser att hämta annat. Fast vi försökte undvika att plocka på oss tonvis med oäten mat bara för att. Det fanns det många andra familjer som klarade av istället. 
Elsa tyckte det var helt ok på stranden bara vi höll oss ifrån havet. Det var -Läski!

Lite after beach i sängen innan dusch

Vi stoppade lilltösen i säng runt 21.30 varje kväll. Det gick helt ok. Och killarna hoppade i säng de med. De pallade faktiskt dessa sena kvällar riktigt bra i två hela veckor. Det var ju skönt att vi kunde vara ute och ta en relativt sen middag varje kväll. Efter middagarna skulle vi ju även hinna med andra aktiviteter som att gå och shoppa, köra bilar eller hänga på stranden. Full rulle på semstern med andra ord. Härligt hade vi det!



Kvällslek på stranden



På kvällspromenad för lite shopping. En fin sjö låg bakom hotellet som skulle gås runt för att komma fram.

Det är hot hot i Turkiet!

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan