2013-06-10

2013-06-10

Semester? Nej, inte riktigt än.

Vilken underbar helg det varit. Vi hade nog gått in i semestermode för det var riktigt segt att komma till jobbet. Det är ganska skönt när man kan skämta med sin chef om det när vi gäspande stiger in på kontoret på måndagsmorgon. Vi har ju blivit riktigt bortskämda med värmen i helgen så det var faktiskt lite småskönt när det började regna  efter lunch igår (får man säga så?).

Så länge som solen strålade njöt vi av att bara gå runt i bikini och skrota. Barnen har lekt och lekt. Främst på studsmattan och med vatten (om Olle får välja). Hur härligt är inte det!? I lördags bjöd vi in bror med familj på fika. Vi åt härligt god rabarberpaj (somrigt även det!!). Barnen lekte och busade på tomten (även om Arvid hade svårt att slita sig från sitt lego till att börja med). Vi får hälsa på deras nya lägenhet snart.

Håkan har varit så snäll och bjudit på smarriga sallader till lunch och grillat till middagar. Lite bortskämd är jag allt med att ha en karl som tar hand om matlagningen här hemma.



Vi visste om att det dåliga vädret skulle dra in under söndagen, men passade på att ta en cykeltur hela familjen på förmiddagen. Supermysigt! Vi utforskade lite lekparker i områdena runt om. Arvid cyklade själv och det gick fint även om det var lite slitigt i vissa uppförsbackar. Bägge barnen lekte och busade på våra stopp. När regnet väl kom var vi redan hemma och satt i köket och kikade på blixtrarna utanför. Mysigt när det blir så där mörkt inne och lamporna behöver tändas.



Nu när ovädret kom var det dags för helgens arbete hemma (det som vi förskjutit iom det fina vädret). Vi tömde hela tvättstugan på grejer. Där har alla barnkläder som kommit tillbaka efter utlåning stått i ett antal månader. Jag sorterade ut och slängde (läs tog till återvinningen) det mesta som kändes slitet och oanvändbart. Det som var fint och killigt har jag sparat till Vilmer. En kasse som hamnade däremellan skänkte jag bort genom en facebookgrupp till en mycket glad mamma som hämtade den en timme senare. Lite sparade jag så klart till lillasyster. Vips så har vi åter golvyta i tvättstugan! Under tiden rensade Håkan ur hela klädkammaren och sina kläder. Jag tog kontroll över min garderob och lade undan allt sånt jag inte får på mig längre (vilket var en hel del) samt började packa upp gravidkläder som jag lånat hem av snälla släkt och vänner. Nu ser man hur lite kläder man rör sig på som gravid. Jag är inte riktigt färdig med det än och jag har min del av klädkammaren kvar. Men vad skönt det känns när det blir fint och ordning hemma! Är det bara jag och Håkan som går igång på att slänga saker?! Nåväl. Bara två jobbveckor kvar plus att nästa måndag är hemmadag då vi har barnen hemma från dagis (planeringsdag). Nu börjar det verkligen dra i semestertarmen. Frågan är bara vad vi ska sysselsätta oss med nu när vi blir klara med alla våra projekt innan semestern? Kanske bara blir tid till att lata oss och åka på utflykter?

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan