2013-06-08

2013-06-08

Heldag på Grönan

Vi varvar ner inför sommaren och passar på att unna oss en extra klämdag. Vi tog barnen till Grönan. Det var en underbar dag och solen verkligen gassar. Måste ha varit 25 grader i skuggan (?). Lite väl varmt för Grönan kanske, men hellre det än regn! Annika och Alfred mötte upp oss vid entren. Vi njöt av en härlig förmiddag och åkte karuseller. Killarna stormtrivdes. Vi tog sedan break för lunch. Toppenställe, cafét uppe vid elefantkarusellen. Lugn och ro. God mat och allehanda faciliteter för en fungerande lunch med barn. När vi sedan begav oss ut igen var det galet värre. Sjukt mycket folk helt plötsligt. Bara att bita ihop och Arvid var så duktig och stod tålamodigt i kö (Olle sov då). Att köa ska man väl också lära sig. Men hade kännt att det var lite onödigt om man betalat för sitt åkband (det hade inte vi). Det var ändå väldigt roligt när man väl fick åka. Tror favoriten var kaffekopparna även om den nog var lite läskig. När klockan närmade sig 15 drog vi oss mot mellis och då försvann liksom musten ur oss. Vi bestämde oss för att åka hemåt efter den. Det var nog rätt beslut då båda killarna somnade på vägen hem. :) Det blev en härlig dag och en alldeles lagom sådan.

Apropå vårt färdsätt idag. Vi åkte tåget in till stan och sedan buss 44 mot Skansen. Tänk om de kunde motivera att åka kommunalt? Men det går liksom inte när det är ca 45 grader varmt på bussen, minsta modellen på buss och ungefär 20 barnvagnar som vill åka med (bara på vårt stopp). Vi vek ihop vår barnvagn och slank på bussen ändå i bak, men kom fram med stora svettfläckar på kläderna. Nästa gång blir det bilen! Sorry miljön! Direktbussen hem från Humlan var dock mycket bekvämare och då var vi nästan ensamma. Men vägde nog inte upp persen in till stan.


Vi kom hem till fina huset helt slut, men bestämde oss ändå för att köra grillning. Det blev en massa smarrigheter som hoummous, grillad kyckling och fläskfilé, halloumi, färskpotatissallad, bearnaise, grönsallad. Bara sådär! Det är så varmt att till och med parasollet åkte upp en sväng på kvällskvisten. Härligt!


Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan