2013-06-23

2013-06-23

Midsommar i Ginborn - upplaga 2013

Den årliga traditionen med midsommarfirande fortsatte även detta år. Vi är så glada att vi får komma varje år! Midsommarafton bjöd på en lugn trafikdag och vi kom upp typ en timme före planerad tid. När hände det senast liksom? Det var helt ok väder, men tyvärr väldigt blåsigt. Midsommarvädret ska ju inte vara perfekt.. Vad gjorde väl det? Vi satte upp väggar på tältet och åt vår underbara midsommarlunch ändå. Lite blåst får man räkna med när den underbara stugtomten typ ligger i vattnet. Härligt! Vad avundsjuk jag är på detta sommarställe! I år var vi 18 vuxna och 12 barn. Två tjejer och tio killar. Ja, vi har i stort sett ett helt fotbollslag. Och fotboll var det gott om för de lite större barnen som utmanade papporna på match titt som tätt. Efter kaffe och jordgubbstårta var det dans runt stången och tipspromenad. Vi klädde stången och killarna hjälpte till (läs busade). För en gångs skull var frågorna på tipspromenaden inte helt omöjliga utan mer av klurig karaktär. Gick runt med alla rätt och kom totalt tvåa efter utslagsfrågorna. Nöjd! Valde pingpongrackets till killarna från vinstbordet. Vi fortsatte med grillning och middag ute. När grillningen nästan var klar började det regna (så klart). Vad gjorde väl det i glada vänners lag? Så mysigt!

Vi fick typ bästa sovplatserna och hade en dubbelsäng och resesäng att fördela våra familjemedlemmar i. De sov hela natten till typ 07 och då dög iPaden någon timme som tur var. Likadant på midsommardagsmorgon. Vad gjorde man innan iPaden?

Midsommardagen bjöd på lite lugnare väder och vi hade alla en lugn förmiddag (vissa mer slitna än andra). Vi sparkade fotboll och fiskade. Arvid fick sina två första fiskar och Olle fick en. Nöjda killar! Vi åt av resterna från gårdagen och bastade. Badet hoppade jag fast vissa andra ska ha mycket cred för att de hoppar i vattnet utan problem. Efter fikat vankades tiokamp. Alla stugor har varsin gren. Jag och Håkan stannade kvar i stugan med killarna och vakade över vår station. Framförallt Håkan tycker det är jobbigt när Olle springer runt så det blev en bra lösning att få träffa alla tävlingsdeltagare hemma hos "oss". Sa jag grillning? Så klart blev det det även på midsommardagen. Vi njöt i goda vänners lag framför brasan innan vi hoppade i säng runt midnatt. Det är ju inte så jättesent, men två sådana kvällar och tidiga morgonar gjorde ändå att jag sov gott i bilen hem till Vallis efter besöket hos mormor och Stefan. En riktigt fin midsommar (återigen)! Tack alla!


Midsommarlunch

Noel och Arvid leker med alla bilarna

Barnbordet har underbar utsikt över vattnet

Mormor Barbro, Stella och Noel

Skål!

Lunch

Lite lek

Förväntansfulla barn

Tipsrunda

Bröderna

Inför dans runt stången

Vi klär stången

Killarna samlar grönt.

Innan dansen

Killarna hängde på, men var inte jätteexalterade

...

Olle på väg in på fotbollsplanen

Ursöta Ellie smaskade russin

Midsommardagen

Midsommardagsmiddag

Underbara sommarkvällar!

Utsikt från nya SPAt (hur härligt är det inte?)

Lite mer sommarkänsla

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan