2011-12-29

2011-12-29

Julen 2011 - del 2

Vi packade vårt bohag och åkte vidare till Söderkulla och firade mera jul på juldagen. Där var även Annika och Gigi och på annandagen kom även Gigis föräldrar från Geneve. Roger och Claudia är i Thailand och Göran i Japan så vi var några färre i år. Vi åt en massa gott som sig bör och umgicks och njöt av julfriden. 

Killarna måste ha varit supersnälla i år för de fick ännu fler fina julklappar bl.a. böcker, tidningar, rittavlor, duplo, badleksaker, byggklossar, radiostyrd motorcykel och ett tåg. Håkan fick överföringsgrunka av bilder till Ipaden från systemkameran av mig (av rent egoistiska skäl så att jag kan blogga i Thailand). Annars så fick jag fint presentkort på valfri behandling och jag tar med Håkan på Pearl Jam i sommar. 

Vi hade ännu flera lugna dagar på Söderkulla och jag sov nog ikapp för hela året då jag inte vaknade före 10 ngn dag. Tror jag behövde det. Natten till annandagen blåste det full storm och det blev problem i hela Sverige med el och avblåsta träd. Vi fick gå ut och inspektera skogen litegrann och lite träd här och där hade blåst av. Vilka krafter! Nu fick iaf Uffe virke till ligghallen nere i hagen. Den behövs nu när de har så mycket djur. Fyra nya tjurar har gjort dem sällskap precis. De och hundra får plus alla lammen som snart kommer gör att det börjar bli lite trångt.

Olle går nu en massa och kan gå runt runt i huset. Han springer nästan litegrann när han känner sig jagad av brorsan. Då kiknar han av skratt och ramlar förstås tillslut. Han sover jättebra om dagarna (kanske för bra) och om nätterna har han härjat en hel del på sistone. Hoppas det hänger ihop med att han varit sjuk. Nu blir det hårdhandskar när vi kommer hem för att få ordning på det. Arvid fick upp ögonen för julen och gissa om han kommer att vara exalterad nästa år. Han är lika snäll som vanligt. Han nattvandrar en del och Stefan hittade honom ute i hallen två ggr och han försökte rymma från vår säng på Söderkulla. Vet inte vart han ska, men han säger inget utan är bara ute och strosar lite. Så man får leda tillbaka honom till sängen och sen sover han igen.

Vi hade en jättemysig jul och tackar alla våra familjer för att vi fick komma och bo och äta så god mat i erat sällskap. 

Det var en rittavla eller vad man nu säger...

Det var en monsterbok!

Storebror hjälpte lillebror att öppna paketen.

Figge var med så klart.

Arvid fick en prenumeration av Bamse i julklapp.

Alltid redo. Banan i högsta hugg. Gigi blir en bra pappa.

Annika och bebis

Promenad för att få ny aptit

Vattnet flödade

Inte mycket snö kvar nu

Middag  på annandagen

Pierre la beslag på Olle

Uffe är ute och inspekterar skadorna efter Dagmar

Ser ni likheten med Dirty dancing?

 Olle satt ner och lekte en stund. Peppar, peppar.

Våra fina killar!

Julgranen inspekteras noggrant :)

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan