2009-05-18

2009-05-18

Långweekend i Geneve

Nu är vi hemma igen! Vilken underbar helg vi har haft. Tack snälla Annika & G för att vi fick komma och för att vi haft det så bra. Ni kan även läsa en sammanfattning på Annikas blogg, men för säkerhetsskull så ger jag här vår version av helgen... :) Fredag: Flyg till Geneve. Arvid skötte sig utmärkt förutom när han skulle till att somna in. Men sov i stort sett hela flygningen. Ingen ville sitta i närheten av oss och jag och Håkan fick en rad var. Ibland är det bra att resa med barn! :D Vi landade i ett regnigt Geneve och åkte hem till G's föräldrar som bjöd på grillmiddag. Mycket trevligt. Vi sov i deras hus hela helgen.

Solen strålade på lördagen och vi åkte upp i bergen till en by som heter Datargne för vinprovningstur. Det är ett årligt återkommande arrangemang där man promenerar mellan små vinställen som serverar gratis vin och tilltugg. Det blev iofs mer lunch och fika än vin för vår del. Men det var underbart mysigt i den lilla byn och det var en sån gemytlig stämning. De bleka benen fick sig en första omgång av sol. Vi tog en tur till Geneve city och promenerade på stan innan vi begav oss tillbaka till huset för en middag ute i kvällsolen. Hur härligt som helst. Vi avrundade kvällen med ett antal omgångar Uno Flash (nyinköpt för dagen).

Söndagen bjöd på även den på sol och mys och vi promenerade längs Geneves motsvarighet till Strandvägen hela vägen till Botaniska trädgården. Sedan tillbaka till piren mitt i Geneve där man kan bada och äta gott. Saknar verkligen sådana ställen i Stockholm. Panachen (stavas det så?) var SÅ god. För er ej invigda är det öl och Sprite typ. Betydligt mumsigare än det låter. Vi var så nära att boka om biljetterna och stanna kvar i Geneve tills nästa lördag, men vi kom på att Håkan har jour. Dumma jouren. Annars hade vi sagt hej till 28 gradig värme där nere i veckan. Jaja. Nästa gång.. Flygresan hem gick lika bra förutom att Arvid satte igång nr 2 efter en stund och jag är inte alls rädd för att ta med Arvid på flygningar framöver. Här kommer några kort från Geneve!

En del av Familjen Jettingstad/Wacker


Utelek i trädgården

Lunch på piren med panache

Fontänen (minst ett foto på den varje Geneveresa)

Vingård

Annika & Arvid

Hopp Suisse (Heja Schweiz)!!

Fikastund på vinturen
Glad kille

Glada föräldrar
Vinprovning

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan