2016-04-06

2016-04-06

Påskhelgen och "påsklovet"

Den här påsken blev ju lite annorlunda minst sagt. Barnen fick hela sin härliga helg på Söderkulla vilket vi är så glada för. De hade det så grymt mkt bättre där än med oss föräldrar som spenderade mycket tid till att gnugga på fogar i badrummet, rensa i barnens rum, städa upp i carporten, måla på lister, putsa på skåpluckor och dörrar m.m.

Barnen spenderade istället tiden med farmor, farfar, farbror Göran, Pilgyo och Mia på Söderkulla. Vi hann också njuta av gården och sällskapet något dygn innan vi begav oss hemåt för städandet. Så klart började vi med att fira farmor som ju fyllt 60 år! Stort grattis!! ♥ Hon blev hyfsat nöjd över sin nya padda. :)

Vi började vårens arbete med veden litegranna och spanade på alla lammen som har kommit. Så söta! Bästa goset! Nästan alla är på plats nu. Hugo är ondare än vanligt och hade visst gått till attack mot stackars Mia som är på besök från Sydkorea. Han lever som sagt på lånad tid. Elsa gillade både fårhuset, hönorna och kändes hur trygg som helst tillsammans med Valle och ville absolut mata kossorna. Så skoj att hon trivs. Valle fick leka med Elsa och Olle och var nog helt förstörd innan de väl åkte hemåt igen.

Det bjöds inte på ngt vidare vårväder den dagen vi var där, men det var riktigt soligt och varmt när vi väl kom hem för fejandet. Typiskt! Barnen letade med hjälp av ledtrådar efter påskägg och i år hittades de i Elsas säng. Olle har så starka minnen då han för två år sedan hittade äggen i sin säng och då var han bara 3 år. Tänk vad lite godis kan sätta sina spår. :) När vi fått njuta litegranna åkte vi hemåt igen och barnen blev bortskämda värre. Det blev även vi som fick barnvakt och när vi kom tillbaka för att hämta barnen bjöd tjejerna från Korea oss på underbart god koreansk middag. Så gott! Har inte namn på alla rätter, men mina favoriter var iaf dumplings med grönsaker och fläskkött. Mums! Tack för allt!

Vi ställde in påsklovet så att säga. Vi har ju latat oss i 3 veckor i solen och det är inte läge att efter en vecka hemma ta ledigt igen. Första dagarna var Arvid supernöjd med att få gå på fritids, men framåt fredagen var han lite sur över att inte få något riktigt påsklov. Arvids härliga kommentar därmed: "Det är olagligt att vara på fritids på påsklovet. Det säger stadsministern."
Det måste vara det enda vettiga han har sagt i så fall. Haha!


Finaste påskkärringen

Fint firad av barnbarnen

Elsa myser med Sotis

Olle körde vedklyveln

Någon (några) är sugen på morot!

Tele1 Europe... Det var ett tag sen. :)


Ungkalkonerna in da house


Elsas favoritsysselsättning på gården


Den minsta fick största påskägget

Mys!








Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan