2016-04-02

2016-04-02

Nygammal resort, vännerna och badet

Nu måste jag skriva inlägg om vår resa innan det går för lång tid sedan vi var iväg. Vi åkte alltså vidare till Bangtao efter vår vecka på Surin beach. Vi visste precis vad som väntade och det är ju det som är det härliga. Lugn och ro, fint hotell, god mat, bra bad, fin strand, alla bekvämligheter som vi vill ha dem och lagom relaxed. Precis vad vi gillar!

Barnen var riktigt nöjda med nya stranden. Det är mer lättbadat på Bangtao. Och snorklarna åkte fram. De jagade fiskar för glatta livet. Vad härligt det är när de nu kan plaska runt själva i havet utan vår assistans. Puffarna var på för Olle och Arvid som ju lärt sig simma hade dem på också i havet. Då behöver vi inte ha samma koll. Snorklingen var en hit och de verkar verkligen sugna på att få följa med på snorkeltur nästa resa vi åker på. I år kändes det lite tidigt då de inte riktigt fått kläm på andningen till 100%. Vissa dagar var vattnet helt fantastiskt klart. Så underbart att se dem plaska runt!

Givetvis besökte vi genast de restauranger vi gick på förra året. Vi åt jättemycket på hotellets retaurant som vi gillar jättemycket. Så även denna resa. Kanske är lite tråkigt, men bra service, god mat, fräscht och lite lyxigare kanske än andra ställen och underbart bra läge gör ju att man gärna återvänder. Några bekanta ansikten hos personalen var kvar. Så roligt. Christina från Philipinerna jobbade kvar och så även Mai. De busade en massa med Elsa och Elsa blev först blyg, men var sedan bästa kompisar innan vi åkte hemåt.

Det är så tragiskt egentligen. Tjejerna och killarna som jobbar sliter verkligen jättemycket med långa arbetspass 6 dagar i veckan. De är ju dock så nöjda med att ha fått fina jobb och utan turismen skulle de antagligen vara arbetslösa. Men man kan inte låta bli att jämföra deras arbetsförhållanden med hur vi har det hemma. Mai t.ex. har fått lämna sin dotter med mormor och morfar och hon är yngre än Elsa. Vill inte tänka på hur sällan de hinner träffas. Hennes dröm är att kunna ta med henne till Phuket vilket förhoppningsvis skulle bli verklighet snart. Så härligt att höra. Christina har inte varit till Philipinerna på 2 år, men skulle åka hem på sin första semester nu i höst. Ja, livet är inte alltid så lätt och ändå är de så enormt genuint vänliga och har energi att lägga på oss och på att lära känna oss turister.

Allt var alltså precis sig likt på resorten vilket ju var en väldans tur. Ytterligare 10 härliga dagar väntade på Best western Bangtao!

Elsa blir ompysslad av Christina


Installerade på nya stranden

Middag

Och mera middag


Killarna snorklar i fiskstimmet

Fiskarna var snabba!





Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan